Societat

Entitats

Els Nyanyos decideixen anul·lar la seva actuació de dissabte al Port perquè és «inviable»

Per Berta Ruiz

Un assaig dels Nyanyos, aquest passat dijous a la tarda, a l'avinguda de Charles Darwin a tocar del parc del Pinaret
Un assaig dels Nyanyos, aquest passat dijous a la tarda, a l'avinguda de Charles Darwin a tocar del parc del Pinaret

Els Nyanyos –la secció infantil dels timbalers Cop de Cap de la Colla Gegantera Tota l'Endenga– van reprendre els assajos fa un parell de setmanes, un cop es va aixecar l'estat d'alarma, però l'evolució de la situació actual fa que la colla vegi "inviable" fer sortides amb la canalla. De fet, el proper dissabte 19 de juliol, el grup havia d'actuar al Port en el marc dels actes per la festa de la Mare de Déu del Carme, però finalment, no es farà aquesta actuació.

La responsable de la colla –Sílvia Salvadó– ha explicat a revistacambrils.cat com estan afrontant aquestes darreres setmanes. Segons ha explicat, "quan es va aixecar l'estat d'alarma vam començar els assajos, però no està sent gaire viable amb les mascaretes, els nens s'angoixen –perquè són petits–, no els pots deixar moure's del lloc perquè mantinguin les distàncies, és una mica complicat tot plegat. Teníem una sortida per al dissabte, però no sortiran perquè no ho veiem viable. Ja ho vam comunicar a l'Ajuntament. Per altra banda, els pares també tenen una mica de reticència i no estan tranquils d'exposar els seus fills a situacions que no siguin necessàries. Com a colla hem decidit que no era viable". Inicialment, s'havia plantejat sortir amb unes cintes de seguretat per mantenir les distàncies amb el públic, però, tal com ha dit Salvadó, "els nens han de mantenir les distàncies amb els companys del costat, s'han de posar en marxa, potser els cau la mascareta, fa molta calor... els nens no l'aguanten i així es fa molt complicat".

Sílvia Salvadó: "Són petits i no els pots demanar més del que ja estan fent"

La primera setmana d'assaig, el dijous 2 de juliol, segons ha comentat Salvadó "va ser més 'light', va anar bastant bé perquè hi havia moltes ganes de tornar a la rutina. La següent setmana però –amb l'obligatorietat de dur la mascareta– ja no va ser igual. Són petits i no els pots demanar més del que estan fent, perquè ja fan un esforç prou gran. De moment, seguirem unes setmanes més de prova amb els assajos, però ja valorarem si ho deixem de fer o no amb els més petits". Actualment, la colla dels Nyanyos compta amb una quarantena d'infants.

Els Cop de Cap no reprenen els assajos; els timbalers de la Farnaca sí

Per altra banda, els timbalers Cop de Cap –amb una trentena d'integrants– encara no han retornat als assajos . "Tal com està tot, tampoc hi ha cap sortida programada ni res". Els que sí van reprendre l'activitat, des de fa algunes setmanes, són els Timbalers de la Farnaca. Salvadó ha comentat que, "tot i que tampoc no tenen sortides ni res van decidir tornar a assajar perquè és una manera d'esbarjo i de distracció. Aquesta colla també compta amb una trentena de membres.

Comenta aquest article