Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Piscines

La piscina municipal descoberta de Masriudoms s'obrirà el dissabte 11 de juliol

L'infraestructura torna a l'activitat després de les obres d'arranjament que s'hi han dut a terme per solucionar les patologies constructives i per millorar-ne les instal·lacions

Per Redacció

La piscina de Masriudoms amb la direcció de l'obra i el regidor d'Esports de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Diego García
La piscina de Masriudoms amb la direcció de l'obra i el regidor d'Esports de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Diego García | Cedida

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant obrirà aquest dissabte, 11 de juliol, la piscina municipal descoberta de Masriudoms, després que hagin finalitzat les obres d’arranjament que van començar al gener i que es van haver d’interrompre durant l’estat d’alarma. Els treballs han servit per solucionar les patologies constructives i la manca d’estanquitat, així com per adequar les instal·lacions i l’entorn del vas de la piscina.
El consistori va adjudicar aquestes obres a l'empresa Obres i Contractes Penta SA, i han costat uns 300.000 euros, aproximadament. Amb aquesta inversió, s'ha construït un nou vas de piscina, que és desbordant, disposa d'una escala interior a l'aigua i fa 19,40 m de llarg i 9,40 m d’ample; i té una profunditat mínima d’aigua d’1,20 m i una màxima de 2,00 m. Per millorar-ne l'accessibilitat, també s'han habilitat unes escales noves i una rampa adaptada per entrar al recinte.

L’horari d’obertura de la piscina de Masriudoms, com les piscines municipals descobertes de Vandellòs i de Masboquera, les quals estan obertes des del passat 22 de juny, serà de dilluns a divendres, de 12 a 15 h i de 17 a 20 h; i dissabtes i diumenges, d’11 a 14:30 h i de 16:30 a 20 h. Aquestes instal·lacions tancaran portes el 13 de setembre. L’horari de la piscina municipal coberta de l’Hospitalet de l’Infant, que es va reobrir també el 22 de juny, és de 8 a 21.30 h, de dilluns a divendres; de 9 a 20 h, els dissabtes; i de 10 a 13 h, els diumenges.  

Mesures de seguretat a les piscines de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant per evitar els contagis de Covid-19

Per garantir la distància de seguretat entre els usuaris i usuàries i evitar-hi la concentració de gent, no s’hi permeten entrades puntuals (només s’hi pot accedir amb abonaments) i es limita i controla l’aforament. En el cas de la piscina municipal coberta, el control de l’aforament es fa mitjançant un sistema de cita prèvia. Per reservar una franja d’una hora i mitja de durada, cal trucar al telèfon 977 82 05 23 (en l’horari d’obertura de la piscina). En les piscines descobertes, es demana a la gent que respecti les parcel·les habilitades per mantenir la distància de seguretat i que deixi les sabates al lloc habilitat per fer-ho, abans d’accedir-hi.

Amb el mateix objectiu de vetllar per la salut de la ciutadania, el servei a la piscina coberta es limita a l’ús lliure dels tres vasos d’aigua (la piscina gran, la mitjana i la petita), és a dir, no hi ha classes de natació ni d’aiguagim i està tancada la zona de benestar (on hi ha el jacuzzi, la sauna i el bany turc). Els vestidors estan oberts perquè els banyistes puguin canviar-se de roba, però no es poden utilitzar les dutxes. A les piscines descobertes, no s’han obert els vestidors, però es pot demanar l’accés als lavabos; i no s’hi ha col·locat hamaques.

Tant les persones que vulguin utilitzar la piscina coberta com les piscines descobertes han de signar el compromís de responsabilitat per a l’ús de les instal·lacions. Mitjançant la signatura d’aquest document, es comprometen a respectar les mesures per a la prevenció de la Covid-19 establertes per l’Àrea d’Esports, d’acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries. Per la seva banda, el consistori s’ha compromès a incrementar-hi el servei de neteja i desinfecció. També garanteix el funcionament constant del sistema de recirculació dels vasos d’aigua i fa un control permanent de la presència de desinfectant en l’aigua de bany. Per qualsevol dubte, es pot contactar amb l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament via telèfon (977 82 05 23) o per correu electrònic (esports@vandellos-hospitalet.cat).