Informació general

Política

El regidor Eduard Pellicer és el nou secretari de Finances de la Federació Comarcal d'Esquerra Republicana

L'executiva d'aquest partit polític a la comarca del Baix Camp ha sigut completament renovada

Per Redacció

Els membres assistents al congrés comarcal d'Esquerra Republicana de Catalunya al Baix Camp
Els membres assistents al congrés comarcal d'Esquerra Republicana de Catalunya al Baix Camp | Cedida

El regidor de Govern Obert i Contractació de l'Ajuntament de Cambrils, Eduard Pellicer Sabaté, estarà al capdavant de la Secretaria de Finances de la Federació Comarcal d'Esquerra Republicana de Catalunya durant els propers quatre anys. En un congrés celebrat dimecres al vespre, el partit d'ERC va renovar la seva estructura comarcal al Baix Camp escollint una nova executiva. L'objectiu d'aquesta és seguir desplegant les polítiques del partit i el pla de treball específic en un territori on tenen força representació municipal i bones perspectives de creixement. Així doncs, la Federació Comarcal queda encapçalada per Francesc Xavier Làzaro com a president, qui repeteix en el càrrec després de rebre el suport de la militància reunida a Vinyols.

Les línies estratègiques que la nova executiva intentarà desenvolupar els anys vinents estan centrades en cinc eixos: atenció a la militància, suport a grups municipals i càrrecs electes, consolidació i ampliació de candidatures ERC-AM per a les municipals del 2023, increment de la visibilitat d'Esquerra a la comarca i l'impuls republicà. Làzaro argumenta que treballaran "per consolidar les candidatures actuals" i donaran impuls "per fer noves candidatures per a les eleccions municipals del maig de 2023 a les poblacions on ERC encara no té representació als ajuntaments". Segons el president comarcal, l'objectiu és "superar els bons resultats de les passades municipals".

Xavier Làzaro també va exposar la voluntat de difondre la tasca d'ERC i de continuar "eixamplant la base". Va concloure dient que "desplegarem l'impuls republicà amb la defensa de les llibertats democràtiques, la lluita per la justícia per als represaliats i les represaliades i la cohesió social i el progrés econòmic". En el congrés també va ser escollit Ferran Abelló com a representant de la comarca en el Consell Nacional d'Esquerra Republicana.

Comenta aquest article