Societat

La Nit dels Sentits clou les jornades de la Galera d'enguany

Per Lluís Rovira i Barenys



Carme Ruscalleda va ser la convidada especial a la cloenda de les Jornades de la Galera d'enguany
Ahir es van cloure les terceres jornades de la Galera amb la gala que portava per nom la Nit dels Sentits, que va reunir més de 200 persones al Parc Samà. La festa final d'aquestes jornades de la Galera va ser una exaltació als 5 sentits i va tenir com a convidada especial la prestigiosa xef Carme Ruscalleda.
La gala final va reunir moltes personalitats. Cal destacar la presència de Martí Sans, director general de Pesca  i Acció Marítima, de Francesc Vallés, diputat al Congrés, de Jordi Galofré, cap del servei de Costes de Tarragona, de Zacaries Henar, director dels serveis territorials d'Educació, de Xavier Llauradó, vicepresident del Consell Comarcal del Baix Camp, així com representants dels ajuntaments veïns i regidors i l'alcalde de Cambrils.

Patrícia Budesca, guanyadora del concurs

Una de les sorpreses de la nit era desvetllar el guanyador del concurs per a joves cuiners, De la mar als fogons. El passat divendres els 10 semifinalistes d'aquest concurs es van aplegar a l'Escola d'Hoteleria per a preparar els seus plats. D'aquests 10 semifinalistes se'n van triar dos i ahir es va fer públic la guanyadora que va resultar ser Patrícia Budesca, de l'IES Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, que havia preparat un tàndem de galera amb xocolata i gerds. Cal dir que Patrícia Budesca ja va ser la guanyadora de la primera edició d'aquest concurs, ara fa dos anys. L'altra finalista va ser Juan Martín, de l'IES Cavall Bernat de Terrassa, amb un Mar de galeres.

La Nit dels sentits també va servir per a provar diferents aperitius, alguns d'ells elaborats amb galeres, que van ser preparats pels representants de la Sociedad Gastronòmica Artzak-ortzeok d'Intxaurrondo. També hi va haver el moment per al reconeixement als col·laboradors de les Jornades d'enguany, que han estat la Confraria de Pescadors, la Cooperativa Agrícola, l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i l'Escola d'Hoteleria. Finalment, i després dels parlaments del director general de pesca i de l'alcalde de Cambrils, es van cloure les jornades d'enguany.

Comenta aquest article