Informació general

Ocupació

L'Ajuntament destinarà 150.000 euros a un nou Pla d'Ocupació municipal

L'objectiu és contractar 6 peons per a la brigada; 3 peons més per a Esports i per a les escoles i, 2 auxiliars administratius

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu d'uns operaris de la brigada treballant en la instal·lació de les llums de Nadal
Imatge d'arxiu d'uns operaris de la brigada treballant en la instal·lació de les llums de Nadal | Berta Ruiz

Una de les mesures que recull el Pla local per a la reactivació econòmica i social del municipi que ha posat en marxa l'Ajuntament de Cambrils és un nou Pla d'Ocupació de finançament íntegrament municipal per valor de 150.000 euros per tal de reactivar l'ocupació, especialment, dels col·lectius més vulnerables i de difícil inserció laboral. Sobre aquesta qüestió, el PSC havia preguntat al govern que expliqués més detalls sobre aquesta acció. Al ple telemàtic del passat 30 de juny, el regidor de Recursos Humans –Alejandro Garcia– va comentar quines són les previsions d'aquest pla d'ocupació. Segons va dir, "donat que també hi haurà una convocatòria extraordinària de treball i formació per part del SOC (Servei d'Ocupació de Catalunya) que anirà més adreçada a gent amb formació; hem cregut oportú que des dels plans d'ocupació municipals hem de buscar aquells perfils de gent menys formada que també tenen més complicada la inserció en el món laboral".

En aquesta línia, tal com va apuntar Garcia, l'objectiu és contractar 6 peons per a la brigada amb una durada de tres mesos; 3 peons més per a Esports i per a les escoles per al període d'un any i, 2 auxiliars administratius per reforçar l'Oficina Local d'Habitatge.

Cursos de formació professionalitzadora

Per altra banda, dins d'aquest àmbit de formació i inserció laboral, des de l'Ajuntament de Cambrils també s'ha previst la realització de cursos de formació professionalitzadora homologats per facilitar la inserció laboral com per exemple, un curs d’atenció sociosanitària dirigit als serveis de cura, que tenen un alt grau d’ocupació posterior.

Comenta aquest article