Informació general

Ensenyament

Cambrils acull per primera vegada les Proves d'Accés a la Universitat

Un total de 145 alumnes corresponents als tres instituts cambrilencs a més de l'institut de l'Hospitalet de l'Infant i el de Mont-roig del Camp han iniciat, aquest matí, les proves de selectivitat a les dependències de l'institut Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

Una de les aules de l'institut Cambrils, aquest matí, a l'inici de les Pau
Una de les aules de l'institut Cambrils, aquest matí, a l'inici de les Pau | Lluís Rovira i Barenys

Un total de 145 alumnes corresponents als tres instituts cambrilencs (Institut Cambrils, Institut Ramon Berenguer IV i Institut la Mar de la Frau) a més de l'institut Berenguer d'Entença de l'Hospitalet de l'Infant i de l'institut Antoni Ballester, de Mont-roig del Camp han iniciat les Proves d'Accés a la seu de l'institut Cambrils. Aquesta és la primera vegada a la història que Cambrils acull les proves d'accés a la universitat i això s'ha degut a la crisi del coronavirus que ha fet que enguany s'hagin obert noves seus per tal que no es concentrin tants alumnes en un mateix centre. Els anys anteriors, els alumnes cambrilencs feien les proves a dependències universitàries i docents de Reus.

Mesures de seguretat

Els alumnes han estat citats avui abans de les 8 del matí i se'ls ha anat distribuint per les diferents aules de l'institut agrupats en funció de l'ordre alfabètic dels seus cognoms de manera que els alumnes dels cinc instituts estan barrejats en la quinzena d'aules de l'edifici. Dins de cada aula hi ha entre 10 i 11 alumnes distribuïts en dues fileres. cada alumne ocuparà el mateix lloc durant tots els dies d'exàmens. Entre examen i examen es deixarà una hora i mitja de temps i als alumnes se'ls farà sortir del centre i hauran de seguir el procediment de rentar-se les mans abans de tornar a entrar a les aules. Els alumnes havien de dur la mascareta per accedir al centre tot i que finalment s'ha permès que se la puguin treure a l'hora de fer l'examen. Pel que fa als exàmens, es guardaran unes 48 hores abans de ser corregits, com a mesura de seguretat front la Covid-19.

Les Pau repartides en quatre dies

Les proves de les Pau s'han iniciat avui a les 9h amb l'examen de Llengua Castellana i Literatura. Les assignatures comuns es faran aquests propers tres dies a les 9h. Les assignatures específiques es reparteixen per la resta d'horaris, matí i tarda. Una altra de les novetats de les Pau d'enguany és que s'allarguen un dia més del que era habitual. En anys anteriors les proves es feien en tres dies i enguany s'allarguen a quatre de manera que finalitzaran aquest proper divendres al migdia.

 

 

 

Comenta aquest article