Informació general

Successos

Es posa en marxa una vigilància policial al passeig de l'Estació arran de la baralla multitudinària del passat dissabte

Policia Local i Mossos han iniciat un servei de vigilància presencial al passeig, als vespres, per evitar nous aldarulls

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte del passeig de l'Estació, ahir al vespre
Aspecte del passeig de l'Estació, ahir al vespre | Lluís Rovira i Barenys

La Policia Local i els Mossos d'Esquadra van iniciar ahir un servei de vigilància presencial a l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer, el passeig de l'antiga estació del tren, com a resposta a la baralla multitudinària que es va produir aquest passat dissabte al vespre al passeig i en el que, suposadament, es van disparar dos trets de pistola. Ahir al vespre es podia veure un vehicle dels Mossos enfilat dalt del passeig i fins a sis agents, entre policies locals i mossos, controlant aquesta part central del passeig de l'Estació, al barri de l'Eixample.

Baralla multitudinària sense cap denúncia ni cap detingut

Aquest passat dissabte, cap a quarts de 9 del vespre, es va produir la baralla multitudinària al passeig. Segons expliquen diferents testimonis dels fets, una persona va deixar el vehicle davant de la terrassa del bar El Rincón de l'Alegría, va baixar i per causes que es desconeixen es va iniciar una baralla amb unes persones que estaven a la terrassa. L'home del vehicle duia una navalla que li va ser agafada pels que hi havia al bar. Després d'això, l'home va marxar i al cap d'una estona va tornar al mateix lloc amb un vehicle diferent. L'home va baixar del cotxe i va disparar dos trets a terra, se suposa que amb una arma de fogueig ja que la policia no va poder trobar cap rastre de les bales i dels impactes dels trets. En la posterior baralla s'hi van veure involucrades al voltant d'una vintena de persones, totes elles d'ètnia gitana. El telèfon 112 va rebre diferents trucades avisant dels fets però un cop va arribar la policia la baralla ja s'havia acabat i, posteriorment, tampoc es va presentar cap denúncia per agressió ni tampoc es va haver d'atendre ningú per ferides. L'única persona que va ser atesa pel SEM va ser una dona que havia patit un atac d'ansietat.

Zona conflictiva

Des de fa uns quants anys, el passeig de l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer s'ha convertit en una zona "complicada" de cara a la normal convivència veïnal. Sobretot a l'estiu, que és quan hi ha més activitat a les terrasses i al passeig, els problemes es multipliquen. El passeig s'ha convertit en un punt de trobada, i una part d'aquesta gent venen d'altres indrets. Els que arriben amb els seus cotxes aparquen davant dels guals de la zona bloquejant els accessos. A banda, el passeig queda, sovint, ple de deixalles fruit de la intensa i poc curosa activitat humana. A banda, veïns de la zona han explicat a revistacambrils.cat que els aldarulls també són freqüents al passeig, sobretot a la nit.

El barri de l'Eixample és un dels tres barris cambrilencs on l'Ajuntament va actuar l'any passat a través d'un pla anomenat "Fem Barri". Els altres dos barris van ser l'Eixample Platja i el Nou Cambrils. Precisament l'eix temàtic sobre el que es va treballar en el barri de l'Eixample es va centrar en la neteja i la convivència.

Comenta aquest article