Cultura

Exposicions

L'exposició «Keramos» de Laura Álvarez reobre la Sala Àmbits del Centre Cultural

La mostra de ceràmica es podrà visitar fins al 6 d'agost, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores

Per Maria Vidal

L'exposició de Laura Álvarez es pot visitar a la Sala Àmbits del Centre Cultural
L'exposició de Laura Álvarez es pot visitar a la Sala Àmbits del Centre Cultural | Maria Vidal

L'exposició de ceràmica titulada "Keramos", de l'artista Laura Álvarez Keller, ha reobert la Sala Àmbits del Centre Cultural. La situació d'excepcionalitat actual ha impedit celebrar-ne la inauguració, però des d'ahir 2 de juliol i fins al 6 d'agost, ja es pot visitar aquesta mostra de ceràmica de dilluns a divendres, en horari de 9 a 14 hores.

Amb l'exposició "Keramos", Álvarez vol reivindicar el paper que té la ceràmica a la nostra quotidianitat vulguem o no -Keramos o no Keramos-, ja que és el material del qual estan fets molts objectes que utilitzem diàriament. Tot i això, l'artista explica que aquesta ceràmica utilitària és de tipus industrial i, actualment, l'anomenada ceràmica artística només es fa servir com a obra decorativa.

Álvarez també ha volgut plasmar a "Keramos" com la ceràmica es fa a partir d'una barreja dels quatre elements: la terra barrejada amb l'aigua, l'acció de l'aire per assecar-la i la del foc per coure-la. Com es pot veure, l'estil d'aquesta artista es caracteritza per l'ús de tota la gamma cromàtica, especialment d'aquells colors més forts i vius.

Després de provar diverses tècniques artístiques, la creadora de "Keramos" es va iniciar en aquest món a partir de començar a treballar el fang al Taller de Ceràmica del mestre José Martín, situat a Cambrils. L'artista ja ha realitzat fins ara diverses exposicions a Europa i als Estats Units, i algunes de les seves obres pertanyen a col·leccions privades o institucions públiques. La intenció de Laura Álvarez és seguir explorant les tècniques ceràmiques, ja que és un món que "permet crear una variació quasi infinita de formes i superfícies" i "atrapa, sedueix i fascina i no ens deixarà escapar fàcilment".

L'exposició "A+D= Connexions" s'inaugura avui a la Sala Àgora de l'Ajuntament

Els artistes Alberto Insa i Dolors Castells inauguraran avui 3 de juliol a les 20 hores "A+D= Connexions". Aquesta exposició reobrirà l'altra sala d'art municipal, la Sala Àgora de l'Ajuntament de Cambrils, i es podrà visitar fins al 27 d'agost. L'acte d'avui tindrà un aforament limitat i mesures de prevenció per garantir-ne la seguretat.

A "A+D= Connexions" els dos artistes han volgut reflectir, mitjançant tècniques diferents, temes paral·lels com són el mar, els velers i els paisatges urbans de llocs diversos.

Diferents imatges de l'exposició "Keramos" de Laura Álvarez

 

Comenta aquest article