Informació general

Infraestructures

Adif adjudica la redacció del projecte per desmantellar la via del tren en desús entre Vandellòs i Port Aventura

Es contempla la retirada de la superestructura de via, posts de catenària i instal·lacions de seguretat i comunicacions

Per Redacció

Aspecte de la via fèrria en desús, prop de la riera de Riudecanyes, aquest passat mes de febrer
Aspecte de la via fèrria en desús, prop de la riera de Riudecanyes, aquest passat mes de febrer | Lluís Rovira i Barenys

Adif ha adjudicat un contracte de serveis de consultoria i assistència per la redacció del projecte d'execució que permetrà el desmantellament del tram de via única entre Vandellòs i Port Aventura. El contracte ha sigut adjudicat per import de 72.710,51€ (IVA inclòs) a l'empresa Inse Rail, amb un termini estimat per la redacció del projecte de 4 mesos.

D'aquesta manera, es dona compliment a la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA), que contemplava la desaparició d'aquest tram una vegada posada en servei la variant Vandellòs-Tarragona del Corredor Mediterrani.

El projecte haurà de contemplar el desmantellament de la superestructura de via (carril, travesses, aparells de via i balast), desmuntatge i trasllat dels pals de la catenària i demolició dels massissos de cimentació d'aquests. També es demoliran les instal·lacions de seguretat i comunicacions, com senyals lluminosos, balisses i altres sistemes en un trajecte de quasi 28 km.

En el cas de les estacions, es desmuntaran, a més de la via general única, totes les vies d'apartat.

 

Comenta aquest article