Informació general

Venda ambulant

Arriben els primers venedors de top manta al passeig litoral del Cap de Sant Pere

Aquest passat dimarts 30 de juny es van començar a veure prop d'una vintena de venedors ambulants del top manta al passeig litoral del Cap de Sant Pere

Per Lluís Rovira i Barenys

Manters instal·lats al passeig litoral, a la zona del Cap de Sant Pere, aquest passat dimarts
Manters instal·lats al passeig litoral, a la zona del Cap de Sant Pere, aquest passat dimarts | Cedida

Aquest passat dimarts 30 de juny es van començar a veure els primers venedors ambulants del top manta al passeig litoral del Cap de Sant Pere, al terme municipal cambrilenc a tocar del límit amb el terme municipal de Salou. En aquest primer dia la concentració de venedors era al voltant de la vintena, molt per de sota de les concentracions que hi ha hagut els darrers anys en aquesta zona en les que se'n podien comptar fins a 200. La represa de l'activitat dels venedors ha coincidit amb el retorn d'una certa activitat turística en aquesta zona, on predominen els hotels i apartaments.

Intermediar amb els venedors

A meitats d'aquest passat mes de juny el regidor de Protecció Ciutadana, Lluís Abella,  explicava que s'havien mantingut reunions amb els Mossos d'Esquadra per tractar el tema de la venda ambulant a la zona del passeig del Cap de Sant Pere on, principalment, hi ha una presència més nombrosa de venedors. Abella explicava que fins aleshores no s'havia detectat la presència de venedors i que la manera amb la que s'hauria d'actuar aquesta temporada havia de ser amb la intermediació per tal de fer-los marxar d'aquest lloc i evitar conflictes violents entre venedors i policia. D'altra banda, Abella va comentar que, des de l'Ajuntament, s'havien centrat molt en blindar el Port.

L'any passat es van arribar a fer actuacions policials conjuntes entre Policia Local i Mossos però sense que es produís cap confrontació violenta amb les venedors. L'any anterior, el 2018, es va fer una campanya informativa per tal d'incidir en els possibles compradors que va consistir en el repartiment de fulletons al passeig litoral advertint de les sancions que podien comportar la compra d'objectes al top manta. Aquesta acció es va veure reforçada amb uns cartells que es van instal·lar al llarg del passeig.

 

 

Comenta aquest article