Informació general

Economia

Cs Cambrils proposa que l'Ajuntament creï abonaments de descompte per gastar als establiments del municipi

Per Redacció

Imatge de gent passejant per la plaça de Mossèn Joan Batalla, aquest mes de juny
Imatge de gent passejant per la plaça de Mossèn Joan Batalla, aquest mes de juny | Lluís Rovira i Barenys

El Grup Municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Cambrils ha proposat "la creació d’abonaments de descompte per gastar als establiments del municipi". Es tracta d’una iniciativa que es debatrà com a moció Durant el plenari municipal de dimarts 30 de juny. El portaveu municipal de Cs, Juan Carlos Romera, ha explicat que "l’aportació del consistori seria de 6 euros per cada abonament" i, d’aquesta manera, "l’Ajuntament els posaria a la venda, a través d’una web, a un preu de 14 euros i el comprador els canviaria als establiments de Cambrils per un valor de 20”.

Romera ha remarcat que es tracta d’una mesura "per dinamitzar el comerç, l’hostaleria i els serveis cambrilencs, sectors especialment afectats per la crisi de la COVID-19. Però a més d’incentivar el consum de productes de proximitat, aquests abonaments també suposarien un benefici directe per al consumidor, ja que obtindria 6 euros de descompte per cada 20 de compra", ha afegit. Se’n podrien beneficiar totes les persones empadronades a Cambrils des de fa 6 mesos com a mínim.

Destinar 200.000 euros per impulsar més de 33.000 abonaments socials de descompte

El portaveu municipal de Cs ha explicat que "la proposta contempla que l’Ajuntament destini 200.000 euros per poder impulsar 33.333 abonaments socials de descompte. Es tracta d’abocar-hi els recursos necessaris i aquests es podrien aconseguir de partides pressupostàries que l’Ajuntament no ha utilitzat durant els mesos de l’estat d’alarma" i ha destacat que "aquesta iniciativa ja s’ha engegat a diferents municipis, amb una gran acollida tant per part dels compradors com dels empresaris".

D’altra banda, Cs també ha presentat una altra moció que es debatrà al plenari de la setmana vinent i que demana "millores en l’accessibilitat del municipi". La regidora de Cs Patricia de Miguel ha explicat que "la proposta planteja, concretament, que l’import de les sancions per infraccions relacionades amb les places de mobilitat reduïda es destini a millorar l’adaptabilitat de Cambrils. Aquesta mesura no ha de substituir la partida pressupostària per fer un municipi més accessible, però sí que vol visibilitzar el dret a la mobilitat universal i també la feina que queda per fer per aconseguir que Cambrils tingui un entorn accessible per a tothom", ha finalitzat la regidora de Cs.

Comenta aquest article