Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Mercats

Es reobren els mercadets de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Per Redacció

Imatge d'arxiu del mercadet ambulant
Imatge d'arxiu del mercadet ambulant | Cedida

Els mercats ambulants del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant reiniciaran la seva activitat després d’haver estat tres mesos tancats arran de la declaració de l’estat d’alarma. El de l’Hospitalet de l’Infant, aquest diumenge 28 de juny, en el seu emplaçament habitual, és a dir, al passeig marítim; i el de Vandellòs, el proper dilluns, 29 de juny, en una ubicació diferent. L’Ajuntament ha decidit canviar-lo de lloc de manera provisional, per evitar aglomeracions i la propagació de la Covid-19 en la zona on fins ara se situava el mercadet, al costat de l’edifici que acull la residència per a la gent gran. Les parades es traslladaran al carrer Onze de Setembre.

L’horari d’obertura d’aquests mercats ambulants setmanals serà el mateix de sempre: de 9 a 13 h, en el cas del de Vandellòs; i de 9 a 14 h, en el cas del de l’Hospitalet de l’Infant.

Per garantir la seguretat dels paradistes i de la clientela, s’hi prendran diverses mesures per prevenir la transmissió de la Covid-19. Així doncs, es redistribuiran les parades per poder mantenir la distància entre elles i facilitar la circulació dels vianants. Les parades hauran d’estar separades per una lona i hauran de disposar de gels hidroalcohòlics. Tant els marxants com els clients hauran d’utilitzar mascareta i respectar la distància de seguretat, d’almenys 1m, si hi ha elements de protecció o mostrador; o de 2 m, si no n’hi ha.

Així mateix, es fomentarà el pagament amb targeta i els datàfons s’hauran de desinfectar després de cada ús. També s’hauran de desinfectar els emprovadors després del seu ús.

Data de reobertura del Mercat d’artesania

El Mercat d’artesania de l’Hospitalet de l’Infant, que cada estiu s’instal·la a la Plaça de la Marina, s’obrirà el dimecres 1 de juliol i es tancarà el diumenge 30 d’agost. L’horari d’obertura serà l’habitual: de 18 a 24 h. En aquest mercat també s’hi establiran mesures per a la prevenció de la Covid-19.