Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Sostenibilitat

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant s'adhereix a la Setmana Europea de l'Energia Sostenible

Per Redacció

Cartell de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible
Cartell de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible | Cedida

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant s’ha adherit a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible (SEES2020), que enguany se celebra a Catalunya del 22 al 26 de juny, amb l'objectiu d'incrementar el coneixement i la sensibilització sobre la gestió energètica i la necessitat de canviar els hàbits en el consum d'energia.

Aquest any se centrarà en l'estalvi i l'eficiència energètica en l'àmbit domèstic, amb el lema "1001 maneres d'estalviar energia. El canvi comença a casa. Jo trio, jo actuo", i apostarà per la celebració d'activitats telemàtiques virtuals i les accions en xarxes socials per tal d'evitar els actes presencials, com a mesura per prevenir la COVID19. Aquesta edició també inclourà actuacions específiques destinades al petit comerç, amb l'objectiu de millorar la seva competitivitat a través d'una millor gestió i ús d'energia.

Durant aquests dies, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant difondrà per les xarxes socials en què és present (Facebook i Twitter) algunes d’aquestes activitats virtuals per conscienciar els ciutadans i ciutadanes del seu paper clau en el nou model energètic més net, democràtic i sostenible cap al qual avança Catalunya, i dotar-los d'eines i coneixements per exercir la seva capacitat d'actuació en l'ús de l'energia.

La SEES2020 està organitzada per la Generalitat de Catalunya (a través de l'Institut Català de l'Energia), la Diputació de Barcelona, la diputació de Tarragona, la Diputació de Lleida, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la sostenibilitat, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i el Centre d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA).

Plaques solars al Viver d’Empreses

Precisament, per conscienciar la ciutadania sobre la funcionalitat de les energies renovables i també per disminuir el cost energètic elèctric, l’empresa municipal de Promoció Econòmica de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, IDETSA, ha instal·lat plaques solars a la coberta del Viver d’Empreses, ubicat al polígon industrial Les Tàpies I. En concret, hi ha instal·lat un total de 45 panells fotovoltaics de 390 W amb un ondulador trifàsic de 15 kW nominals, la qual cosa li permetrà estalviar uns 4.000 euros a l’any en la factura de la llum, segons calcula

“Busquem l’autosuficiència energètica i apostem pel respecte al medi ambient i per la sostenibilitat, en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que són els que guien la implementació de l’Agenda 20230 de les Nacions Unides “, ha afirmat la regidora que està al capdavant de l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, María José Gómez.

Amb la instal·lació d’aquestes plaques solars, que té un cost de gairebé 30.000 euros, IDETSA ha ampliat el seu objecte social per la gestió, explotació, manteniment integral, adequació i administració d’aquesta i totes les instal·lacions d’energies renovables que li encarregui en el futur l’Ajuntament, per concessió, arrendament, o mitjançant qualsevol altre títol.