Societat

Commmemoració

Es programen diverses activitats online per commemorar el Dia Internacional de l'Orgull LGBTI

En el marc d’aquesta campanya, Cambrils incorpora al mobiliari públic dos bancs pintats amb la bandera de la Transexualitat

Per Redacció

Bancs pintats al passeig de les Palmeres
Bancs pintats al passeig de les Palmeres | Cedida

El Servei municipal d’Atenció Integral a les persones LGBTI de l’Ajuntament commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGBTI amb diversos actes programats el 26 i el 28 de juny, inclosos al programa de la Festa Major de Sant Pere. Entre aquestes dates la pancarta irisada serà present a la façana de l’ Ajuntament. Les activitats previstes s’han adaptat a les circumstàncies especials derivades del COVID-19 i s’han programat en formats virtuals per tal que la ciutadania les pugui gaudir amb tota la seguretat sanitària. Podeu consultar el programa complet a l'espai d'Igualtat del web municipal https://www.cambrils.cat/igualtat.
Els actes s’inicien el 26 de juny amb un Instagram Live @bibliocambrils amb @oriolrios de la Universitat Rovira i Virgili, que parlarà sobre el projecte Up2diversity, de lluita contra la violència i discriminació envers el col·lectiu LGBTIQ. L’acte es portarà a terme a les 11h i ha estat organitzat per la Biblioteca Josep Salceda i Castells.
Aquest mateix dia, a les 18 hores s’oferirà l’espectacle familiar "La Família de les Germanes Algaba" en un altre directe d’Instagram a través del perfil @laboiateatre. En acabar la representació, que explica una història sobre la diversitat familiar, es farà un taller de titelles reciclades per què la canalla elabori els seus propis personatges.

Lectura virtual del manifest institucional a càrrec de l'alcaldessa i la regidora de Benestar

L’acte central de la commemoració es realitzarà el 28 de juny amb la lectura virtual del manifest institucional a càrrec de l’Alcaldessa, Camí Mendoza, i la regidora de Benestar, Drets Socials i Salut, Helen Arcelin, que es retransmetrà a les 12 hores a través de la pàgina de Facebook de l’Ajuntament (AjCambrils).

L’acte de cloenda de la jornada serà un taller d'Ecstàtic Dance, que oferirà a les 18:30 hores la musicoterapeuta Berta Sala Margalef mitjançant l’app Zoom (les instruccions per accedir a la sala es poden consultar al programa). Amb aquesta proposta tothom que vulgui podrà gaudir i deixar-se anar a través d’un viatge musical per l'alliberament emocional a través de l'expressió lliure del moviment corporal.

Bancs pintats amb la bandera LGBTI

A més, Cambrils se suma novament Cambrils a la commemoració del Dia internacional de l’Orgull LGBTI organitzada des de la Xarxa dels Serveis d’Atenció Integrals a les persones LGBTI amb el lema “Per un mon de colors la diversitat ens enriqueix. Fes un pas cap a la diversitat”.

En el marc d’aquesta campanya, Cambrils incorpora al mobiliari públic dos bancs pintats amb la bandera de la Transexualitat, que s’afegeixen als que ja es van pintar, amb els colors de la bandera LGBTI en llocs destacables del municipi l’any 2018. Aquests nous bancs pintats amb els colors de la bandera LGBTI es troben al passeig de les Palmeres. Aquest nou acte simbòlic té per objectiu donar visibilitat a la diversitat afectiva sexual, reivindicar els drets i garantir la igualtat i el respecte de tota la ciutadania envers les persones LGBTI i erradicar els estereotips envers el col·lectiu.

 

Comenta aquest article