Informació general

Turisme

El PSC demana que la demarcació de Tarragona adquireixi el distintiu de zona verda europea

El grup municipal del PSC presentarà una moció al proper ple per tal que es reforci el lideratge turístic del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

Per Redacció

Els quatre components del grup municipal del PSC
Els quatre components del grup municipal del PSC | Cedida

El grup municipal socialista ha registrat una moció, amb l'objectiu que es debati en el ple del proper 30 de juny, que tracta de reforçar el lideratge turístic del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, i més, en aquest context de dificultat econòmica marcat per la pandèmia de la Covid19. La portaveu del grup municipal del PSC, Ana López, assenyala que “la Costa Daurada, amb 2’2 milions de visitants, és juntament amb la ciutat de Barcelona i la Costa Brava el triangle d’or del turisme català concentrant més del 80% de les pernoctacions turístiques a Catalunya”,i per tant, en aquests moments amb la COVID-19 “hem viscut un efecte extraordinàriament negatiu en el sector turístic ja que s’han hagut d’implementar a tots els països de la Unió Europea restriccions a la mobilitat dels ciutadans per impedir la propagació del virus”. Aquestes restriccions, com apuntava López, “han paralitzat l’activitat del sector que ara veu amb preocupació l’arribada de la campanya d’estiu, vital per als nostres interessos com a ciutat i com a territori”.

Mesures d’estímul

A fi i efecte de fer un efecte crida dins els mercats emissors del turisme que rebem i donat que amb data 1 de juliol el Govern d’Espanya ha anunciat que posarà fi a la quarantena obligatòria per a viatgers residents a l’estranger des del Grup Municipal Socialista es demanen "una sèrie de mesures d’estímul per reactivar el turisme al nostre país", i assenyalava que “volem posar en valor l’estudi de la Fundació Europea d’educació ambiental que demana la creació d’una xarxa de zones verdes a tota la Unió, certificada per les institucions comunitàries, que permeti la mobilitat dels ciutadans i, per tant, l’activitat turística. Aquesta iniciativa ja ha rebut l’aval de nombrosos interlocutors dins i fora del sector”. Per López, “no podem perdre temps, i cal que es treballi amb gas a fons perquè la demarcació de Tarragona -com a territori que compleix plenament els requisits- passi a ser classificada com a zona verda europea”, un fet que pot permetre l’arribada de contingents turístics d’altres zones verdes del continent d’acord amb la zonificació que estableixi la Unió Europea. La proposta del PSC, també apunta que per guanyar força dins aquest àmbit “sigui el patronat de turisme de la Diputació, un cop assolida l’etiqueta de zona verda europea, qui potenciï la difusió d’aquesta etiqueta mitjançant campanyes promocionals i comunicatives”. López, assenyalava també que “aquesta zonificació per zones verdes acreditades facilitaria enormement l’arribada de desenes de milers de turistes que, en cas contrari, no podrien accedir a les nostres comarques”.
Finalment, la portaveu socialista ha recordat que “cal incidir en què tota aquesta mobilitat seria plenament segura en termes sanitaris, evitant qualsevol risc de rebrot de la pandèmia, seguint els protocols elaborats a tal efecte per les autoritats competents”, i a més, ha conclòs: “estem convençuts de què en cas d’implementar-se aquesta mesura això permetria salvar en bona mesura la campanya turística de l’estiu”.

Comenta aquest article