Societat

La campanya a favor de l'Adrià Valadés assoleix les 143 donacions de sang a Salou

En aquesta campanya, realitzada el dimecres i el dijous d'aquesta setmana, també s'han inscrit un total de 15 persones al registre mundial de moll d'os

Per Redacció

La campanya de donació de sang a Salou es va fer els passats dimecres i dijous
La campanya de donació de sang a Salou es va fer els passats dimecres i dijous | Cedida

Salou ha assolit la xifra de 143 donacions de sang durant les dues jornades realitzades el dimecres i dijous, dies 17 i 18 de juny, al hall del Teatre Auditori (TAS), en solidaritat amb els infants que pateixen leucèmia. Això significa uns 60 litres de sang. S’han fet 14 donacions de plasma, i, també, s’ha aconseguit que un total de 15 persones s’inscriguin al registre mundial de moll d’os (REDMO). Aquesta campanya ha estat impulsada pels amics i familiars de l'Adrià Valadés, el xiquet cambrilenc de 6 anys que ha passat els darrers mesos buscant un donant de moll d’os per poder tractar la leucèmia que pateix. Recordem que, a meitats del passat mes de maig es va trobar una persona compatible a Alemanya. Mentrestant, es continuen organitzant campanyes de donació de sang i moll d’os per sensibilitzar sobre aquesta necessitat. Cal destacar que, aquest dijous, uns amics dels pares de l’Adrià també van anar a Salou a donar sang.

Es calcula que, diàriament, a Catalunya un miler de persones necessita rebre sang, per la qual cosa les donacions no es poden aturar mai, segons ha explicat la coordinadora de donació de sang del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, la doctora Núria Vilanova. Cal dir que la donació de Salou ha estat un èxit de convocatòria, tenint en compte les mesures de precaució i seguretat que s’han de contemplar arran de la COVID-19.

La propera jornada de donació de sang tindrà lloc aquest dilluns, 22 de juny, de 17 a 21 h; i dimarts, 23 de juny, de 10 a 14 h; al Palau Firal de Tarragona. Es pot acudir amb cita prèvia, a https://www.donarsang.gencat.cat/ca/. Si no es compta amb cita prèvia, també se'n pot donar, en el cas que no hi hagi cues.