Informació general

Hostaleria

Francesc Pintado, president de l'AEHT: «El sector dels restaurants està molt tocat i necessita suport de veritat»

El sector de l'hostaleria va aprofitar l'acte d'ahir a Salou per llançar un crit de socors donat el moment crític que viu el sector

Per Lluís Rovira i Barenys

Francesc Pintado, president de l'AEHT, ahir a Salou
Francesc Pintado, president de l'AEHT, ahir a Salou | Lluís Rovira i Barenys

El sector de l'hostaleria va aprofitar l'acte d'ahir a Salou, en què es reconeixia la integració del xef Pep Moreno al consell d'experts de l'AEHT, per llançar un crit de socors donat el moment crític que viu el sector. Tal com va manifestar Francesc Pintado, president de l'Associació d'Empresaris d'Hosteleria de la demarcació de Tarragona, "el sector dels restaurants està molt tocat i necessita suport de veritat". Pintado va explicar que els restaurants han tingut la persiana baixada durant dos mesos i mig, "en els quals no hi ha hagut cap ingrés i sí que hi ha hagut moltes despeses: lloguer, llum, aigua, assegurança, impostos,... Alguns han recorregut a crèdits ICO però aquests diners s'hauran de tornar i amb interessos, ni que siguin baixos. A més, segons acaben de dir, a partir del 25 de juny hem de continuar amb el 50% de l'aforament dels locals".

Francesc Pintado també va aprofitar per llençar un missatge a les administracions, "el que rebem són petites ajudes i nosaltres reclamem ajudes valentes. No ens cansem de recordar-ho". Pintado va especificar que les ajudes rebudes per les administracions locals de no cobrar les ocupacions de la via pública o bé de deixar ocupar més espai han estat benvingudes però que es requereixen unes mesures més contundents per part de les administracions generals i va recordar que les empreses són el motor de l'economia. Pintado també va mostrar la seva preocupació pel que pot passar després d'aquest estiu, "després de l'estiu veurem com tanquen restaurants. Hi pot haver un rebombori general. Anticipem que serà un hivern molt llarg".

Comenta aquest article