Societat

Gastronomia

El consell d'experts de l'AEHT incorpora el xef salouenc Pep Moreno, la darrera estrella Michelin de la demarcació de tarragona

Pep Moreno és el xef del restaurant Deliranto de Salou i és, des de fa pocs mesos, la primera estrella Michelin que aconsegueix un restaurant de Salou

Per Lluís Rovira i Barenys

Jeroni Castell, Pep Moreno, Pedro Granados, Joan Bosch i Rubén Campos, ahir, a Salou
Jeroni Castell, Pep Moreno, Pedro Granados, Joan Bosch i Rubén Campos, ahir, a Salou | Lluís Rovira i Barenys

L’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT) i l’Ajuntament de Salou han donat la benvinguda al xef Pep Moreno al Consell d’Experts de l’AEHT, mesos després d’haver aconseguit la seva primera Estrella Michelin, i, també, de Salou, en el seu restaurant Deliranto. Pep Moreno ha estat acompanyat, durant la presentació que ha tingut lloc a Salou, del president de l’AEHT, Francesc Pintado; de l’alcalde de Salou, Pere Granados; del regidor de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Salou, Hèctor Maiquez; així com dels restaurants amb Estrella Michelin, Joan Bosch, del restaurant Can Bosch i Rubén Campos, del restaurant Rincón de Diego, tots dos de Cambrils i Jeroni Castell, del restaurant Les Moles d’Ulldecona; els quals també formen part del Consell d’Experts de l’AEHT.

El Consell d’Experts es va constituir l’any 2018 amb les quatre estrelles Michelin de la Província de Tarragona i amb el director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, amb l’objectiu d’aglutinar professionals del sector, reconeguts per la seva trajectòria i experiència que, gràcies als seus coneixements, esdevinguessin un referent, un recolzament, un know how i un motiu d’orgull de pertinença a l’AEHT, pels 660 socis que en formen part. Segons Francesc Pintado, president de l'AEHT, “el Consell d’Experts és la nostra millor imatge i un reclam per ser reconeguts per la qualitat gastronòmica de la nostra província. Comptar amb una Estrella Michelin de Salou amplia, encara més, l’abast, el potencial i la diversitat de la nostra excel·lència culinària”.

L’any 2019, el Consell es va ampliar amb els Sols Repsol de la província i, actualment, és format per Joan Gómez, del Restaurant Miramar de Cambrils; Joan Bosch, de Can Bosch; Rubén Campos, d'El Rincón de Diego; Jeroni Castell, de Les Moles; Fran López, del Villa Retiro; Jordi Jardí, de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils; i, des d’avui, també, per Pep Moreno, xef del Restaurant 'Deliranto' de Salou.

Pere Granados, alcalde de Salou: "Entre tots hem se sumar esforços per tirar cap endavant i fer que l'economia funcioni"

Francesc Pintado ha explicat que Pep Moreno també és el president de l’AEH Salou, des de fa més d’un any, “el xef salouenc ha encapçalat l’associació deixant palès el seu lideratge, afany de superació, perfeccionisme, entusiasme, innovació, creativitat i energia”, i, gràcies al recolzament que sempre ha rebut de l’Ajuntament de Salou, “la gastronomia ha anat assolint, a poc a poc, una situació privilegiada, convertint-la, així, en un dels motius que ajuden a posicionar el municipi com a destinació gastronòmica de referència, més enllà del turisme estacional de sol i platja”.

Per la seva banda, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha agraït el suport de l’AEHT i ha dit que “entre tots, hem de sumar esforços per tirar cap endavant i fer que l’economia funcioni, perquè si no podem sortir d’aquesta crisi econòmica, no podrem solucionar les emergències sanitàries”. Segons Pere Granados, “la gastronomia és una de les ofertes més potents que tenim en el món del turisme, que ens ajuda moltíssim a desestacionalitzar la temporada”.

 

L’Apunt

La jaqueta "estampada" de l'AEHT

Com ja és tradició, Pep Moreno ha rebut de la mà del president de l’AEHT Francesc Pintado, la mítica jaqueta de cuina de l’AEHT. Un present que, des de la constitució de la nova junta de l'entitat el maig de 2018, s’ha atorgat a diverses personalitats públiques i referents del sector gastronòmic, que han mostrat el seu suport a l’Associació; com és el cas de la resta d’Estrelles Michelin i Sols Repsol de la província, associades a l’entitat; o el mateix Pere Granados, alcalde de Salou, que també va rebre la jaqueta.
Pep Moreno ha volgut constatar que, tot i que “és un dia feliç i alegre, no puc deixar de pensar en companys de professió que tancaran portes i en que la situació que estem vivint és greu pel nostre sector, però esperem que tot millori”. El xef del restaurant Deliranto Pep Moreno ha volgut expressar el seu agraïment a la ciutat: “Jo em sento molt acollit a Salou”, ha dit.

Comenta aquest article