Informació general

Els cinc càmpings cambrilencs ja estan tots oberts de cara a aquest cap de setmana

Des d'ahir dijous ja es permet la mobilitat arreu de Catalunya i, el proper 21 de juny a les 00 hores finalitza l'estat d'alarma a tot l'Estat espanyol. A partir d'aleshores hi haurà llibertat de moviments

Per Berta Ruiz

El sector del càmping es prepara per rebre visitants
El sector del càmping es prepara per rebre visitants | Lluís Rovira i Barenys

Des d'ahir dijous ja es permet la mobilitat arreu de Catalunya i, el proper 21 de juny a les 00 hores finalitza l'estat d'alarma a tot l'Estat espanyol. A partir d'aleshores hi haurà llibertat de moviments entre comunitats autònomes i també amb d'altres països de l'espai Schengen. Aquesta obertura de fronteres i de la mobilitat suposa una injecció d'optimisme per al sector turístic de cara a salvar la temporada. Un dels sectors que, enguany, pot ser una de les opcions més triades per fer vacances és el del càmping. De fet, els cinc càmpings que hi ha a Cambrils –el càmping Baix Camp, el càmping La Corona, el càmping Platja Cambrils, el càmping La Llosa i el càmping Joan– i que, en total ofereixen unes 10.000 places de capacitat, ja estaran tots oberts al llarg d'aquest cap de setmana davant la previsió que els visitants i turistes comencin a moure's amb una certa normalitat. Així ho ha corroborat la vicepresidenta de l'Associació de Càmpings de la Costa Daurada i de les Terres de l'Ebre –Berta Cabré– a revistacambrils.cat.

Els càmpings poden ser els establiments hotelers que "més facilitats" tinguin per adaptar-se a la "nova normalitat"

De fet, aquesta ja era la previsió aproximada d'obertura dels càmpings, és a dir, poder fer-ho cap a la fi de la fase 3 i situar-se cap als volts de Sant Joan. Cal destacar que, aquesta temporada, els càmpings poden ser els establiments hotelers que "més facilitats" tinguin per adaptar-se a la "nova normalitat". Són establiments a l'aire lliure i això facilita molt més l'aplicació de les mesures de distància social i d'higiene. A més, l'opció dels bungalous i els espais d'acampada permeten al client gaudir d'un espai propi d'una forma molt més privada. De fet, aquest estiu, es preveu que els bungalous puguin ser els elements estrella per passar unes dies de vacances. En tots els casos, tots els establiments de càmping incrementaran els seus protocols d'higiene i distanciament social, així com una aplicació de més tecnologia i mitjans telemàtics com pot ser el check-in express, per evitar cues a la recepció.

L'obertura de les fronteres internacionals –a partir del 21 de juny a les 00 hores– també serà un revulsiu important per al sector del càmping a la nostra zona, ja que pràcticament la meitat de la seva clientela és d'origen estranger. Sobre aquesta qüestió, Berta Cabré explicava que, "és molt important per a nosaltres l'obertura de les fronteres internacionals i que els aeroports també es moguin.

Comenta aquest article