Informació general

Desescalada

El Ministeri de Sanitat accepta que l'àrea de Barcelona i Lleida passin a fase 3, demà dijous

Des d'aquest dijous l'àrea de Barcelona i Lleida recuperen la mobilitat amb les unitats territorials de Catalunya que ja estan en fase 3

Per ACN

Ambient al port, a meitats d'aquest passat mes de maig
Ambient al port, a meitats d'aquest passat mes de maig | Lluís Rovira i Barenys

El Ministeri de Sanitat ha donat el vistiplau a que les regions de Barcelona ciutat, les regions metropolitanes nord i sud, i la de Lleida, passin a la fase 3 a partir d'aquest dijous, tal com havia demanat la Generalitat, segons ha avançat Catalunya Informació i han confirmat a l'ACN fonts de Salut. El ministre Salvador Illa ha acceptat aquesta proposta durant una reunió bilateral amb la consellera Alba Vergés on també hi han participat tècnics. Així, a partir d'aquest dijous tot Catalunya estarà en fase 3, que ja pot gestionar directament la Generalitat. Fonts de Salut han explicat a l'ACN que està previst diverses reunions per aquest dijous al matí per decidir quan tot Catalunya passa a la nova normalitat. 

La mateixa portaveu del Govern, Meritxell Budó, ja va anunciar aquest dimarts que, un cop tot Catalunya estigui en fase 3, l'executiu establirà una regulació pròpia immediatament després per entrar en una "nova etapa" entre dijous i divendres. A més, des d'aquest dijous l'àrea de Barcelona i Lleida recuperen la mobilitat amb les unitats territorials de Catalunya que ja estan en fase 3.

El pas a fase 3 de l'àrea de Barcelona i Lleida es farà efectiu un cop es publiqui al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). En aquesta fase, es permet reunions de fins a 20 persones –sempre mantenint les distàncies de seguretat– i l'obertura de barres de bars o l'ampliació de l'aforament de les terrasses exteriors de fins al 75%. A més, poden obrir tots els comerços –independentment de quina sigui la seva superfície– al 50% de la seva capacitat, i s'obriran centres recreatius turístics, zoològics i aquaris, també amb la meitat d'aforament. També es poden fer activitats culturals en biblioteques i museus i activitats de lleure dirigides a joves i infants.

Comenta aquest article