Informació general

Mercadet

El mercadet ambulant reobre amb gairebé totes les parades, tres mesos després

Alguns marxants expressaven la seva satisfacció de poder tornar a l'activitat a Cambrils i ho contraposaven a les dificultats que s'estan trobant per tornar a l'activitat en altres poblacions properes

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte del mercadet ambulant, aquest matí
Aspecte del mercadet ambulant, aquest matí | Lluís Rovira i Barenys

El mercadet ambulant ha reobert, avui, amb la seva pràctica totalitat, per primera vegada després de tres mesos arran de l'aturada provocada pel coronavirus. Ara fa un mes, a meitats de maig, el mercadet ambulant s'havia posat en marxa amb només la dotzena de parades d'alimentació però avui ja s'hi han incorporat la resta: roba, calçat, complements i petits aparells de reproducció musical. El mercadet ambulant, a partir d'avui, ja torna a ocupar el seu espai habitual al passeig d'Albert, vial contigu a la riera d'Alforja, font del Centenari i avinguda del Mil·lenari, en l'horari que va de les 9 del matí a les 14h del migdia.

"Estem molt contents de poder tornar a obrir així com de les condicions que ens ha posat l'Ajuntament de Cambrils"

Tres paradistes del mercadet ambulant que es dediquen a la roba i complements just a l'entrada del mercadet per la zona del carrer de l'Hospital i passeig d'Albert mostraven la seva satisfacció per tornar a l'activitat, després de tres mesos d'aturada forçosa. Segons han comentat a revistacambrils.cat, "estem molt contents de poder tornar a obrir així com de les condicions que ens ha posat l'Ajuntament de Cambrils". Els paradistes ho contraposaven amb la negativa que s'han trobat en altres poblacions properes on encara no han pogut reinstal·lar-se i no saben ni quan ho faran. Segons han comentat, "aquí no han tingut en compte si algú té un deute amb el pagament de les quotes i, el més important, és molt d'agrair que enguany no es cobri la taxa d'ocupació de la via pública als paradistes. Heu de pensar que fa tres mesos que no ingressem res".

Ús de mascareta obligatori i altres advertiments

Les parades s'han disposat mantenint una certa separació que en molts casos s'ha fet amb teles. Moltes de les parades disposen de gel hidroalcohòlic. Els accessos al mercadet estan controlats per uns operaris per mirar l'afluència de gent. A les diferents entrades al mercadet ambulant s'hi han col·locat uns cartells amb un seguit d'advertiments sobre mesures de prevenció generals i d'higiene i seguretat com és el de l'ús obligatori de les mascaretes, la neteja amb gel desinfectant cada vegada que sigui necessari, el de respectar les distàncies de seguretat i el de respectar les cues i els torns. També es recorda que no es toquin els productes que estan exposats i si és imprescindible fer-ho, es recorda que es faci una neteja de mans amb gel desinfectant. En els cartells també es recomana fer els pagaments amb targeta o mòbil.

 

 

L’Apunt

Mercadet sense turistes
En un any normal i a aquestes alçades del mes de juny el mercadet ambulant estaria ple de turistes badant per tots els racons de les parades. El mercadet ambulant de Cambrils atrau una gran quantitat de visitants i molts d'ells es desplacen des dels establiments hotelers de la costa, entre Cambrils i Salou. La presència de turistes estrangers al mercadet és força notòria des dels voltants de la Setmana Santa i fins a meitats del mes d'octubre, amb un pic més important durant les dates estiuenques. L'anar i venir de gent els dimecres al matí per aquesta zona del Barri Antic, així com a la resta del Barri, és molt important. De moment, el mercadet ha engegat amb la gent autòctona a l'espera que de cara a l'estiu es comencin a veure les habituals turistes estrangers, que caldrà veure en quina mesura ens visitaran.

Comenta aquest article

Galeries relacionades