Informació general

Jornades gastronòmiques

Un calendari gastronòmic 2020 «trastocat» per la crisi del coronavirus

De les nou cites previstes per enguany només se n'ha pogut celebrar una: les Jornades de la Galera. S'espera poder reprendre les següents jornades passat l'estiu

Per Berta Ruiz

Imatge de la galerada popular al port, el passat 23 de febrer
Imatge de la galerada popular al port, el passat 23 de febrer | Lluís Rovira i Barenys

El calendari gastronòmic 2020 que, enguany es presentava amb novetats destacades i amb un disseny renovat, ha quedat completament trastocat per la crisi del coronavirus. L'edició del calendari recull, cada any, les jornades gastronòmiques dedicades a productes de proximitat per promocionar la gastronomia i la restauració cambrilenca. De moment, de les nou cites previstes aquest 2020 només se n'ha pogut celebrar una: les 16es Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils –del 14 de febrer a l'1 de març–. Van ser les primeres de l'any i les úniques fins ara. De fet, la següent cita –la 8a edició de l'Encarxofa't a Cambrils– havien de començar el mateix cap de setmana que es va decretar l'estat d'alarma. Al mes de maig van quedar cancel·lades les 8es Jornades Gastronòmiques del Romesco –del 8 al 18 de maig– i una de les novetats d'enguany, el "Cambrils, Romesco&Drinks" que s'havia de fer del 15 al 18 de maig. Aquest juny, també s'havia de dur a terme la 9a La Mar de Tapes entre els dies 12 i 21 de juny.

Sobre aquesta qüestió, el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament –Oliver Klein– va explicar, a la roda de premsa d'ahir, que "el nou calendari gastronòmic que s'havia plantejat per al 2020 era revolucionari i més ambiciós, però ha quedat modificat per la Covid-19. La carxofa no es va poder fer, ni les del romesco ni tampoc la primera ruta de tapes. Esperem que amb la nova normalitat es puguin dur a terme la Fira del Vi, les jornades de l'Oli, les del Romesco i, la Ruta de la Tapa Cambrilenca. Esperem poder seguir amb tot després de l'estiu".

Així doncs, si es pot reprendre el calendari previst –després de l'estiu– tocarien les següents jornades:

9-12 d’octubre: 11ena Mostra de Vi i Gastronomia “Cambrils, Entrada al País del Vi”

30 d’octubre – 8 de novembre: 7es Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d’Oliva Verge Extra

6 al 15 de novembre: 8es Jornades Gastronòmiques dels Fideus Rossos

4-13 de desembre: 1a Ruta de Tapes. Tapa Nadalenca Cambrilenca

Comenta aquest article