Informació general

Mobilitat

El govern espanyol reobrirà les fronteres amb països de l'espai Schengen a partir del 21 de juny, a excepció de Portugal

Per ACN

Imatge d'arxiu de l'autopista AP7 al seu pas per Cambrils
Imatge d'arxiu de l'autopista AP7 al seu pas per Cambrils | Lluís Rovira i Barenys
El govern espanyol va comunicar, ahir, la seva voluntat d'obrir les fronteres de l'Estat amb l'espai Schengen el 21 de juny. La reobertura, però, deixaria al marge Portugal que es preveu reobrir l'1 de juliol. D'aquesta manera l'executiu espanyol ha avançat l'obertura de les fronteres abans del previst i es farà coincidint amb el final del decret d'estat d'alarma. De fet, aquesta setmana el govern francès havia decidit mantenir les restriccions fronteres amb l'estat espanyol fins al 21 de juny, malgrat obrir la resta de fronteres internes franceses aquest dilluns 15 de juny.
En roda de premsa, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha justificat haver pres aquesta decisió atenent als criteris de la Unió Europea, les peticions del sector turístic de les comunitats autònomes i per la "bona" evolució de la pandèmia.

A partir de l'1 de juliol s'obriran "esglaonadament" les fronteres amb els països de fora de l'espai Schengen

Espanya aixecarà, doncs, els controls fronterers amb els estats membres de la UE el diumenge 21 de juny, coincidint amb la fi de l'estat d'alarma. A partir d'aquest moment desapareixerà l'obligació de quarantena pels viatgers que arribin a l'Estat. Per altra banda, a partir de l'1 de juliol s'obriran "esglaonadament" les fronteres amb els països fora de l'espai Schengen. Però no es farà amb tots, sinó amb aquells que compleixin uns requisits i estiguin inclosos en una llista. Els requisits són que el país tingui una situació epidemiològica igual o millor que la de la UE, assumir "certes condicions sanitàries" en origen, trajecte i destí i finalment "actuar amb reciprocitat". Aquest darrer punt vol dir que els països hauran d'acceptar l'ingrés de viatgers procedents de la UE.
Per altra banda, per aquesta setmana, s'ha posat en marxa un projecte pilot a les Illes Balears que implicarà l'arribada de 10.900 turistes alemanys a la zona. L'objectiu és verificar totes les mesures de seguretat que s'aplicaran durant la temporada turística.

Comenta aquest article