Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Joventut

Se suspèn la Setmana de la Joventut Solidària de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Per Redacció

Imatge grup de joves voluntaris realitzant una de les activitats programades en l'edició anterior
Imatge grup de joves voluntaris realitzant una de les activitats programades en l'edició anterior | Cedida

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha decidit suspendre la Setmana de la Joventut Solidària, que s’havia de celebrar del 5 al 12 d’agost al municipi. Aquest departament del consistori considera que el primordial és garantir la seguretat de la ciutadania, del personal municipal i dels joves voluntaris que participen en l’organització d’aquest esdeveniment i que la situació actual d’incertesa, les previsibles mesures restrictives que s’haurien d’aplicar per prevenir la propagació del coronavirus i de limitació d’aforament dificultarien l’organització i desenvolupament dels actes, que s’han de preparar amb antelació, des de principis d’estiu.

La Setmana de la Joventut Solidària és una iniciativa impulsada per la Regidoria de Joventut que té com a objectiu «involucrar, cada any, el jovent del municipi en l’organització de tallers i altres tipus d’activitats que serveixin per recaptar diners per a una entitat local diferent de tipus social; perquè aquest col·lectiu prengui consciència del paper clau que té en la millora de la societat», segons ha recordat el regidor de Joventut, Diego García.

L'equip de joventut no descarta dur a terme alguna activitat solidària puntual al llarg de l'any

En aquesta cinquena edició, l’entitat local a la qual havia d’anar destinada la recaptació de diners és l’associació ESTEMAQUÍ, que vetlla per la visibilització i sensibilització d'infants amb diferents capacitats promovent activitats d'assessorament, suport, assistència i informació a les seves famílies. La Regidoria de Joventut s’ha compromès a organitzar la propera edició en benefici d’aquesta mateixa entitat i ha agraït la seva comprensió en aquesta situació d’excepcionalitat. L’equip de Joventut no descarta dur a terme alguna activitat puntual solidària al llarg de l’any, en cas que sigui viable, per implicar els joves del municipi en l’organització de jornades benèfiques de caràcter social.

La Setmana de la Joventut Solidària va néixer el 12 d’agost de 2016 a la Plaça Catalunya de l’Hospitalet de l’Infant, sota el nom de «Tamarikitanga» (que vol dir «joventut», en maorí), amb tallers infantils i un vermut solidari. L’estiu de 2017 ja es va optar per fer un acte principal, amb el mateix nom; i altres activitats a diferents punts del municipi al llarg de la setmana. Aquest últim format és el que es va acabar adoptant, perquè té molt bona acollida per part de la ciutadania.