Informació general

Meteorologia

Un intens xàfec col·lapsa els carrers i fa baixar els barrancs i les rieres

Ahir, al voltant de les 19h, van caure 20,8 litres/m2 en uns vint minuts provocant la inundació de vials i avingudes i provocant, de nou, el tall circulatori pel camí de Vilafortuny a l'alçada dela riera de Riudoms

Per Lluís Rovira i Barenys

Aigua baixant per la riera d'Alforja i vial del passeig la Salle tallat al trànsit, ahir a la tarda
Aigua baixant per la riera d'Alforja i vial del passeig la Salle tallat al trànsit, ahir a la tarda | Jordi Rovira

Un intens xàfec caigut ahir a la tarda va provocar grans acumulacions i avingudes d'aigua en molt pocs minuts. Tot i que les previsions meteorològiques havien apuntat que aquest passat diumenge seria un dia plujós, la veritat és que al matí va fer sol i ja cap el migdia van anar apareixent els núvols. Va ser cap a les 19h de la tarda que el front de pluges va passar damunt del nostre territori propiciant un aiguat que va descarregar 20,8 litres/m2, segons dades recollides a l'estació automàtica de la Casa Sant Josep, en uns vint minuts. En un moment, alguns carrers es van convertir en una espècia de rius, com és el cas de la Rambla de Jaume I, i les rieres i barrancs van començar a baixar amb intensitat. El vial del passeig la Salle a l'alçada del pont de l'antiga via del tren es va inundar i la Policia Local va tancar els accessos des dels carrers propers, durant un quart d'hora, des de les 17,15h a les 17,30h. També es va omplir d'aigua l'avinguda de la Diputació i el vial que passa per sota el pont de l'antiga via del tren a l'avinguda de Vilafortuny. L'avinguda de la Diputació es va tallar al trànsit des de l'alçada del camí del Corralet fins a l'alçada del camí de Mas Clariana i va quedar tallada durant poc més d'una hora fins que a 3/4 de 9 del vespre es va restablir el pas per aquest vial.

El camí de Vilafortuny, un cop més, tallat

El camí de Vilafortuny, al seu pas per la riera de Riudoms, es va col·lapsar de nou i a hores d'ara continua tallat al trànsit. Aquesta és l'enèsima vegada en poc temps que s'interromp la circulació per aquest camí degut a la inundació d'aquest tram. La riera de Riudoms té molts sediments acumulats en el tram final de la seva desembocadura i requereix d'una operació important de retirada d'aquesta terra per evitar el que passa cada cop que plou amb certa intensitat. Aquest passat mes de maig, el regidor de Serveis, Lluís Abella, va explicar a revistacambrils.cat que l'ACA ja havia assignat la redacció del projecte per tal de deixar la llera de la riera ben condicionada perquè pugui baixar bé la riera. En aquestes darreres setmanes ja s'hi estava treballant però la quantitat de sediments a retirar és molt important i aquests treballs es poden allargar força temps.

Aigua baixant pel tram final del Torrent d'en Gener, ahir a la tarda, després de l'aiguat / Foto: Ico Salat

 

L’Apunt

Pluja per la Fira tot i que enguany no hi ha hagut Fira
Que hi hagi algun episodi de pluja durant els dies de la Fira és un clàssic local. Gairebé no hi ha cap any que en algun moment o altre en el que el certamen firal està en actiu, no caigui algun aiguat. Enguany, tot i que no hi ha hagut Fira a causa del coronavirus, la pluja no ha faltat a la cita i ahir a la tarda ens va obsequiar amb un xàfec "reglamentari".

Comenta aquest article