Informació general

Coronavirus

La Regió Sanitària Camp de Tarragona eleva a 23 els casos positius al sociosanitari de Reus

D’aquests 17 són usuaris i 6 són treballadors. Dels 17 usuaris, 7 són simptomàtics i 10 asimptomàtics. Dels 6 treballadors 2 són simptomàtics i 4 són asimptomàtics

Per Redacció

Els casos positius s'han detectat al sociosanitari Residència Monterols de Reus
Els casos positius s'han detectat al sociosanitari Residència Monterols de Reus | Cedida (Google)

La Regió Sanitària Camp de Tarragona (RSCT) ha informat, en relació als casos positius per coronavirus detectats al centre sociosanitari Residència Monterols de Reus, que: el centre disposa de 100 places, de les quals 92 estan ocupades en el moment de detecció dels casos. Al sociosanitari Residència Monterols, gestionat per l’Institut Pere Mata hi treballen 91 professionals.

Per tal de fer una detecció precoç, des de la confirmació del primer cas al mes d’abril, el centre ha realitzat proves PCR periòdicament als professionals i usuaris, sent el darrer mostreig el passat 1 de juny. Actualment hi ha 23 casos positius del cribratge realitzat l’1 de juny. D’aquests 17 són usuaris i 6 són treballadors. Dels 17 usuaris, 7 són simptomàtics i 10 asimptomàtics. Dels 6 treballadors 2 són simptomàtics i 4 són asimptomàtics. Els casos informats es detecten arran d’un cribratge de seguiment al centre tant a usuaris com a professionals amb mostres preses l’1 de juny.

Des del Servei de Vigilància Epidemiològica es realitza seguiment diari de l’evolució del casos, conjuntament amb la direcció del centre i la unitat de Salut Laboral –detecció de casos nous, recomanacions de nous cribratges, seguiment d’altes d’usuaris i de treballadors i recomanacions d’aïllament–. El centre disposa de zona d’aïllament per als casos positius amb sectorització de zona neta i zona bruta. S’ha realitzat l’estudi de contactes de l’entorn familiar de tots els professionals sanitaris que han estat positius, donant-los les recomanacions de vigilància.

Els casos detectats són lleus i la situació està controlada, el Departament de Salut amb l’Agència de Salut Pública té programada, anterior a l’aparició dels nous casos, una visita de seguiment per demà divendres presencial de verificació de les mesures de prevenció primària al sociosanitari.

Comenta aquest article