Cultura

Museu d'Història

Primer estiu que es podrà veure restaurat el quillat «Marinera» al parc del Pescador

El Museu d'Història de Cambrils ha editat el butlletí online (newsletter) titulat "Boca-orella" que fa un recull de les activitats i accions més destacades del seu àmbit

Per Redacció

Imatge de la barca "Marinera" instal·lada al parc del Pescador
Imatge de la barca "Marinera" instal·lada al parc del Pescador | Berta Ruiz

El Museu d'Història de Cambrils ha editat el butlletí online (newsletter) titulat "Boca-orella" que fa un recull de les activitats i accions més destacades del seu àmbit. El passat mes de maig es va publicar el primer número i ahir es va penjar el número 2. Es pot accedir a aquest butlletí a través d'aquest enllaç o bé subscrivint-se al correu electrònic.

Una de les notícies més destacades d'aquest darrer número és que, enguany, serà el primer estiu que es podrà veure restaurat el quillat "Marinera", instal·lada al parc del Pescador. L'Ajuntament de Cambrils, amb l'assessorament del Museu d'Història de Cambrils, va acabar els treballs de restauració a finals de l'any 2019. El quillat "Marinera" és una de les embarcacions conservades fetes a Cambrils més antigues

VeleroRecordem que els treballs de reparació es van iniciar l'abril de 2019. Les tasques de restauració, que les va dur a terme un mestre d'aixa, van consistir en una sèrie d’actuacions per millorar-ne l’estabilitat i la seguretat, així com per garantir-ne la conservació, inclosa la pintura de l’embarcació. El cost d’aquesta actuació, valorat en 29.155 euros, estava inclòs en les millores del contracte de manteniment de jardineria de la zona Centre-Vila, adjudicat el Ple del mes de desembre de 2018 a Urbaser.

Embarcació construïda a Cambrils l'any 1934

L’embarcació Marinera va ser construïda a Cambrils l'any 1934 pel mestre d'aixa Julià Vives Castellví. La família de pescadors Morell de Cambrils va fer construir aquesta barca d'arrossegament que en aquell temps van anomenar "Àngel". L'any 1998 va ser donada a l'Ajuntament, que va decidir instal·lar-la al Parc del Pescador, que justament s’acabava de crear. El 2011 es va fer l’última restauració a través dels mòduls de pintura i mestre d’aixa de l’Escola Taller. L’embarcació forma part del fons del Museu d’Història de Cambrils.

Comenta aquest article