Societat

Festes

La pandèmia del coronavirus deixa buida l'agenda d'actes, festes i activitats de tots els àmbits

Les suspensions s'han anat succeint en els darrers mesos i encara es manté la incertesa de què es podrà fer i en quines condicions es podrà fer aquest estiu o ja de cara al setembre

Per Berta Ruiz

Ambient a la Fira Medieval, a l'edició de l'any passat de la Fira Multisectorial
Ambient a la Fira Medieval, a l'edició de l'any passat de la Fira Multisectorial | Lluís Rovira i Barenys

La pandèmia del coronavirus ha deixat un llarg llistat d'actes, festes i activitats cancel·lades. Des de les jornades gastronòmiques de la carxofa –el passat mes de març– fins la Setmana Santa a l'abril, els Dies de Llibres al voltant de Sant Jordi, les festes del barri de l'Eixample, el Festival Internacional de Música o, un acte proper en el calendari com és la Fira que s'hauria de celebrar aquest proper cap de setmana. Les suspensions s'han anat succeint en els darrers mesos i encara es manté la incertesa de què es podrà fer i en quines condicions es podrà fer aquest estiu o ja de cara al setembre que, cada any, concentra un gran nombre d'actes festius, socials i culturals per la Festa Major de la Mare de Déu del Camí.

Sobre aquesta qüestió, el regidor del PP –David Chatelain– preguntava –al ple telemàtic del passat 25 de maig– quin era l'estalvi aproximat que tot aquest seguit de cancel·lacions suposava per a l'Ajuntament. En una mateixa línia ho preguntava la portaveu del PSC –Ana López– qui demanava la relació de "totes els activitats cancel·lades, posposades o les que pengen d'un fil i, el cost econòmic de tot plegat".

Sense Fira 2020

Dins de l'apartat de Promoció Econòmica, el regidor Oliver Klein es va referir a la Fira Multisectorial que hauria d'haver-se celebrat aquest proper cap de setmana. Klein no va donar cap xifra perquè, tal com va comentar, hi ha una part de despeses que assumeix l'Ajuntament, però també hi ha una part d'ingressos –per la taxa que paguen els estands i expositors". Va comentar que es van poder aturar a temps algunes de les principals despeses previstes, però encara no es té el saldo definitiu d'aquest esdeveniment cancel·lat. Per altra banda, va afegir que s'està treballant de cara a l'any vinent i també es va referir a la Fira Marítima que, es va canviar de dates, i en principi s'haurà de celebrar el proper mes de setembre. Concretament, s'ha previst del 18 al 20 de setembre. Recordem que aquesta Fira s'havia d'haver celebrat del 8 al 10 de maig.

Apartat festiu i cultural

Pel que fa a l'apartat festiu i cultural, la regidora de Cultura i Festes –Cinta Ballesté– es va referir a la ja anunciada cancel·lació dels principals actes a l'entorn de Sant Joan i de la Festa Major de Sant Pere. Va lamentar aquesta cancel·lació, però donades les circumstàncies no hi ha possibilitat d'organitzar actes populars i multitudinaris al carrer com es feia habitualment. En aquest sentit s'està treballant en actes "alternatius", però que hauran de ser de caire virtual. No obstant això, Ballesté va comentar que s'està treballant conjuntament amb d'altres departaments per mirar de moure algun tipus d'acte al carrer –de cara a l'estiu– per dinamitzar, promoure i ajudar els professionals de la cultura.

Camí Mendoza: "Encara no sabem si podrem fer coses al setembre"

Finalment, l'alcaldessa –Camí Mendoza– va afirmar que moltes activitats s'han hagut de cancel·lar arrel de la pandèmia del coronavirus i que n'hi ha d'altres sobre les quals encara s'ha de decidir què fer, així com "decidir on aniran els diners de les activitats que no es fan. S'ha de fer un replantejament per regidories; però cal dir que tot això és viu i belluga. S'està treballant en funció de les ordres que arriben des de dalt. De fet, encara no sabem si podrem fer coses al setembre; encara no se sap".

Comenta aquest article