Societat

Coronavirus

Sense pregó de la Fira ni elecció de pubilles i hereus, avui, per culpa del coronavirus

Avui s'hauria celebrat el primer acte de la Fira 2020, amb el pregó, l'elecció de pubilles i hereus i el reconeixement a les empreses de més de 50 anys i a les entitats que compleixen anys acabats en 0

Per Redacció

Imatge corresponent a l'acte dels pregó i l'elecció de les pubilles i hereus corresponent a l'any passat
Imatge corresponent a l'acte dels pregó i l'elecció de les pubilles i hereus corresponent a l'any passat | Berta Ruiz

El primer acte de la Fira Multisectorial s'hauria d'haver celebrat avui, amb el pregó, l'elecció de pubilles i hereus i el reconeixement a les empreses de més de 50 anys i a les entitats que compleixen anys acabats en 0. Aquest primer acte, de caràcter protocol·lari, és el que dóna pas a la Fira, a partir del divendres següent i durant tot el cap de setmana.

Enguany, la pandèmia de coronavirus està alterant l'activitat ciutadana a tot el món i la Fira de Cambrils, en el que hauria estat la seva edició números 63 des de la seva renovació, no veurà la llum fins, potser, l'any vinent.

700 anys d'història de la Fira a Cambrils

La Fira té de Cambrils té gairebé 700 anys d'història ja que se'n té coneixement des de l'any 1322, però des de fa 62 que es va donar forma al model actual tal i com es coneix avui en dia, en un procés constant d'adaptació als temps i als canvis socials i econòmics. La fira també és sinònim de retrobament i de gran massificació ja que la passejada pel certamen firal figura a l'agenda de gran part de les poblacions veïnes.

Pel que fa a aquest primer acte de la Fira, la del pregó i les pubilles, cal dir que la darrera pregonera, en l'edició de l'any passat, va ser l'artista cambrilenca Nuri Mariné. Pel que fa a les pubilles, que arrenca la tradició a Cambrils des de l'any 1966, enguany es veurà alterada però tal i com ja es va dir fa uns dies, l'actual pubilla, Paula Torné Andreu, i l'actual hereu, Jofre Salsench Ivern, juntament amb les damisel·les d'honor i la pubilla i hereu petits, prolonguen la seva representació un any més.

Comenta aquest article