Atletisme

Anna Riu, del Club Atletisme Cambrils, guanyadora de la Mitja Marató de la Paris Run

Per Pere Ferrando

Anna Riu, en un moment de la cursa
Anna Riu, en un moment de la cursa | Cedida

El diumenge passat es disputava la Paris Run. Es tracta d'una competició on es podien disputar els 5 km, els 10 km, la Mitja Marató i la Marató. En representació del Club Atletisme Cambrils hi participava l'Anna Riu, que va escollir la Mitja Marató.

En els temps en que ens trobem, l'atletisme s'ha hagut de reinventar. En el cas de les curses de ruta s'ha seguit el següent format : els corredors inscrits buscaven el seu recorregut i el feien en el moment que volguessin de diumenge. Mitjançant una aplicació, cada atleta enviava a la organització el recorregut i el temps emprat a fi i efecte de donar fe de que havien efectuat la distància on s'havien inscrit.

L'Anna va fer servir l'aplicació STRAVA. I el recorregut va ser una carretera secundària de Biberach (Alemanya), localitat on resideix. Junt amb ella van començar la prova 7 atletes més. Tot i que als primers quilòmetres els va fer acompanyada, la major part del recorregut el va haver de fer sola. Tot i així, va poder mantenir el ritme que havíem marcat per a estar prop de la seva marca personal fins a ben avançada la cursa. Els darrers 5 km van ser els més complicats, on va notar l'efecte de la fatiga. Malgrat tot, no va davallar gaire el ritme i va poder acabar amb una marca de 1h:39'44"

Una gran marca per les circumstàncies de la prova. Cal dir que la seva marca personal, que és Rècord de Cambrils, és de 1h:33'11". Però el millor de tot havia d'arribar al final. Un cop es van recollir totes les dades, va resultar que l'Anna havia guanyat la Mitja Marató amb un marge de quasi 5 minuts respecte la 2a classificada.