Societat

Comunicació

Ràdio Cambrils compleix un any des del seu retorn a les ones

El diumenge 31 de maig de 2019 es va fer la inauguració oficial de l'emissora municipal

Per Redacció

Estand de Ràdio Cambrils a la Fira de l'any passat, el dia de la inauguració del certamen
Estand de Ràdio Cambrils a la Fira de l'any passat, el dia de la inauguració del certamen | Berta Ruiz

Aquest diumenge 31 de maig farà exactament un any del retorn a les ones de Ràdio Cambrils. Després del seu tancament, l’any 2013, l’emissora pública va començar les emissions en proves de la seva segona etapa el dia 2 de maig de 2019. No obstant, no va ser fins al 31 del mateix mes, coincidint amb l’inici de la 62a Fira Multisectorial, que va iniciar la seva programació fixe. L'acte d'inauguració oficial de l'emissora municipal es va fer el 14 de desembre de 2019, dins els actes de la Festa Major de la Puríssima.

Aquest primer aniversari coincideix amb l’emergència sanitària de la Covid-19, per la qual cosa s’ha decidit que no es durà a terme cap acte de celebració, segons ha comunicat l'Ajuntament.

Durant el seu primer any de vida, Ràdio Cambrils ha anat creixent de manera progressiva i pels seus estudis ja han passat més de 300 persones, la gran majoria de les quals de Cambrils, però també d’altres municipis del territori.

22.000 reproduccions de programes

Des del passat mes de setembre de 2019, moment en què es van començar a registrar les audiències digitals, s’han superat les 22.000 reproduccions dels programes de l’emissora en format podcast, mentre que la pàgina web, radiocambrils.cat, durant aquest any ha rebut més de 80.000 visites i compta amb més de 21.000 usuaris únics. Així mateix, les xarxes socials del mitjà sumen més de 2.000 seguidors.

Ràdio Cambrils compta a hores d’ara amb una dotzena de programes de producció pròpia i més de trenta col·laboradors. La pandèmia del coronavirus ha impossibilitat que es puguin enregistrar els espais amb col·laboradors, que han quedat suspesos perquè les restriccions de seguretat impedeixen l’entrada de persones a la ràdio amb l’excepció dels seus dos treballadors. Aquests programes tornaran un cop se superi la situació actual.  

El director de Ràdio Cambrils, Adrià Muñoz, ha fet una valoració positiva del primer any de l’emissora des de la seva reobertura, i ha assegurat que la idea és seguir creixent en tots els sentits per consolidar el servei de radiodifusió. També ha volgut agrair la feina de totes aquelles persones que han donat suport a Ràdio Cambrils durant aquest any, i de manera molt especial al conjunt de col·laboradors i a tota l’audiència.

Comenta aquest article