Informació general

Economia

Uns 328.000 euros del superàvit municipal de 2019 es destinaran a despeses socials per fer front a la crisi de la Covid-19

L'altre punt urgent que va aprovar el Plenari municipal va ser una modificació de crèdit d'uns 115.000 euros per fer front a despeses relacionades amb la crisi sanitària

Per Berta Ruiz

Edifici consistorial amb les banderes a mitja asta des del passat 28 d'abril, en senyal de dol per les víctimes del coronavirus
Edifici consistorial amb les banderes a mitja asta des del passat 28 d'abril, en senyal de dol per les víctimes del coronavirus | Lluís Rovira i Barenys

El ple ordinari telemàtic –celebrat ahir al matí– va incorporar dos punts urgents –de caràcter econòmic– a l'ordre del dia. Un d'aquests punts va ser el de destinar part del superàvit de 2019 al pagament de despeses a proveïdors i, per altra banda, destinar 328.882,54 euros a despeses socials per fer front a la crisi de la Covid-19. Amb aquesta proposta, tal com va explicar el regidor d'Hisenda –Jaume Gila– també s'han reservat 1.325.530 euros amb intenció de poder realitzar inversions sostenibles.

Sobre aquesta qüestió, el portaveu del PP –David Chatelain– va explicar que el desitjable seria que el govern de l'Estat permetés als municipis poder disposar de tot el superàvit de 2019 íntegre per lluitar contra les conseqüències de la pandèmia del coronavirus. Tal com va apuntar el regidor popular, "proposo que el romanent positiu del que puguem disposar lliurement es destinin –si no pot ser per a la lluita contra la pandèmia– que vagi a la inversió i remodelació de carrers i voreres que Cambrils necessita urgentment".

Des del PSC, Ana López va demanar a l'equip de govern que treballi per fer servir el superàvit en mesures reals per a la població de Cambrils. "Aquesta quantitat que es destinarà està molt bé, però creiem que és insuficient. Necessitem més mesures econòmics amb els diners de lliure disposició; s'han fet mesures fiscals però si no hi ha partida econòmica no es podran dur a terme" va dir.

Per part de Cs, Juan Carlos Romera va instar a l'equip de govern a que demani a l'Estat que es pugui fer ús del superàvit municipal íntegre per fer front a la crisi del coronavirus. Tant el regidor no adscrit –Joan M. Artigau– com el PP, PSC i Cs van votar abstenció.

Una modificació de crèdit de 115.824 euros per fer front a despeses relacionades amb la Covid-19

L'altre punt urgent que va aprovar el Plenari municipal va ser una modificació de crèdit d'uns 115.000 euros per fer front a despeses relacionades amb la crisi sanitària. Segons va exposar el regidor d'Hisenda –Jaume Gila– "la crisis de la Covid-19 ha provocat nombroses necessitats i despeses no previstes derivades de la crisi sanitària i l'adequació de la prestació de serveis socials. Hem cregut oportú per una modificació pressupostària per atendre les necessitats d'emergència, que són inajornables, donada la situació excepcional". Procedent de diferents partides que no s'han gastat com per exemple l'import de l'electricitat de les instal·lacions municipals que han estat tancades, així com el d'altres partides que no s'han gastat perquè s'ha reduït el seu consum, Gila va anunciar una modificació de crèdit d'uns 115.824 euros que es destinaran a diferents conceptes per pal·liar la crisi.

En aquest punt, tots els grups de l'oposició van votar a favor donat que aquesta modificació de crèdit servirà per pal·liar els efectes de la pandèmia del coronavirus.

Comenta aquest article