Informació general

Emprenedoria

El ple aprova un conveni per donar suport a les persones emprenedores de la comarca dins del Programa Catalunya Emprèn

Per Berta Ruiz

Captura d'imatge d'un moment de la sessió plenària d'ahir al matí
Captura d'imatge d'un moment de la sessió plenària d'ahir al matí

El ple ordinari telemàtic, celebrat el passat dilluns, va aprovar el conveni de col·laboració amb l’empresa municipal Iniciatives de desenvolupament empresarial les Tàpies SA (IDETSA) de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i el Consell Comarcal del Baix Camp per donar suport a les persones emprenedores de la comarca, en el marc del Programa Catalunya Emprèn 2019-2020.

El regidor de Promoció Econòmica –Oliver Klein– va explicar que, "el conveni ja es fa des de fa temps, amb un èxit considerable i és convenient anar junts com a territori. És un programa exitós pel qual ja hi ha passat molta gent; s'assoleixen els objectes i és un projecte de recolzament a l'emprenedoria. En aquesta època de la Covid-19 també ha funcionat igual, de forma virtual, i ben aviat es podrà tornar a l'activitat habitual".

El regidor no adscrit –Joan M. Artigau– va donar el seu suport a projectes d'emprenedoria per a joves, però va demanar una major informació sobre els èxits assolits i les dades d'assoliment d'objectius. Per la seva part, David Chatelain del PP va afirmar que, "és una tramitació estranya, perquè es proposa l'adhesió a un conveni que té una durada de 19 mesos –des de l'1 de gener de 2019 al 31 de juliol de 2020–. Entenc que l'acord ja s'està desenvolupament des de la data de posada en funcionament, però és un servei que s'està donant sense un suport documental i ho aprovem a dos mesos de la seva finalització".

Des del PSC, Ana López també va demanar que aquest tipus d'acord es facin en temps i en forma, mentre que Juan Carlos Romera de Cs va dir que, "porta uns quants mesos en funcionament i hem rebut poca o nul·la informació a nivell d'objectius i de reptes assolits. Demanem que se'ns vagi informant dels resultats". Tots els grups van votar a favor del punt.

Comenta aquest article