Informació general

Platges

Territori diu que 15 dels 17 municipis que van demanar autorització per muntar instal·lacions a les platges tenen permís

Fonts del Departament han explicat que amb l'estat d'alarma els tràmits havíen quedat paralitzats, de manera puntual

Per ACN

Imatge de la platja del Regueral el primer cap de setmana de maig
Imatge de la platja del Regueral el primer cap de setmana de maig | Lluís Rovira i Barenys

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha assegurat aquest divendres que quinze dels disset municipis del Garraf, el Baix Penedès, el Tarragonès i el Baix Camp que aquest passat dijous van demanar a la Generalitat que autoritzés l'inici de les instal·lacions de serveis públics i privats a les platges ja tenen el permís concedit. Fonts del Departament han explicat a l'ACN que amb l'estat d'alarma els tràmits van quedar paralitzats però Territori i Sostenibilitat va enviar una carta als ajuntaments emplaçant-los, si ho consideraven convenient, a demanar un pròrroga de les autoritzacions del 2019 amb les condicions de l'any passat, una opció a la qual s'hi van acollir alguns dels consistoris. 

Aquest passat dijous, en un comunicat conjunt, els 17 municipis agrupats en la Taula per un Litoral Sostenible, van fer aquesta demanda amb l'objectiu d'afavorir la recuperació econòmica i la reactivació dels serveis “amb totes les garanties sanitàries”. A banda, i tenint en compte la crisi econòmica derivada de la pandèmia de la covid-19, els mateixos municipis van reclamar al Ministeri per a la Transició Ecològica que exonerés els concessionaris de serveis a les platges de pagar les taxes d'ocupació des del començament de la pandèmia i fins a final d'any.

Subscrivien el comunicat els ajuntaments de Sitges, Vilanova, Cubelles, Cunit, Calafell, el Vendrell, Roda de Berà, Creixell, Torredembarra, Altafulla, Tarragona, Vila-seca, Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, que representen 110 quilòmetres del litoral mediterrani. Segons el Departament, només dos no tenen l'autorització, un dels quals és Tarragona, que fins aquest dijous no va tramitar la sol·licitud de pròrroga.

El Departament també ha assenyalat que la pròrroga es va gestionar amb el personal de la conselleria que seguia treballant a distància i que de tots els municipis catalans, en un 75% es va donar llum verd, mentre que el 25% restant corresponia a localitats que no ho havien demanat per la paralització dels tràmits o altres motius, com per exemple la manca d'alguna documentació.

Comenta aquest article