Societat

Parcs

El Parc Samà reobre les seves instal·lacions

El Jardí Històric del Parc Samà de Cambrils va tornar a obrir les portes, ahir, sota uns rigorosos protocols higiènic-sanitaris

Per Redacció

El Parc Samà ja torna a estar obert al públics
El Parc Samà ja torna a estar obert al públics | Cedida

El Jardí Històric del Parc Samà de Cambrils va tornar a obrir les portes, ahir, sota uns rigorosos protocols higiènic-sanitaris que integren tots els requisits de seguretat exigits per als 'Llocs Patrimonials'. En un breu acte inaugural, Francisco Javier Castillo, CEO de DNA Turisme i Oci, empresa gestora del Parc Samà, s'ha referit a l'estricte pla de contingència dissenyat, que segueix les recomanacions específiques de l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), amb el vistiplau de les autoritats sanitàries.

"El parc es presta a gaudir de la natura amb calma i tranquil·litat, gaudint de la vegetació i de l'aire lliure sense cap tipus d'aglomeracions, però hem volgut implementar protocols que garanteixin plena seguretat als visitants", ha explicat Castillo, que espera rebre el 2020 a l'almenys a un 30% dels 115.000 visitants que van passar pel Parc Samà el passat exercici: "Confiem que les fronteres es vagin obrint progressivament al mercat nacional i estranger, i que Cambrils i la Costa Daurada ja estiguin ben posicionats com destinacions segurs". Inicialment, el jardí històric preveu poder treballar amb els propietaris de segona residència –Aragó, Navarra i País Basc, principalment– fins que es permetin els desplaçaments entre províncies. El Jardí Històric de el Parc Samà, s'ha consolidat com una important atracció de visitants de Cambrils. El passat any va rebre a 115.000 visitants i el 2020, malgrat les circumstàncies excepcionals, espera contribuir al posicionament de Cambrils com a destinació turística segura. 

La reobertura de parc ha permès rescatar d'un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) a 10 treballadors: "Volem que el visitant sigui conscient que amb la seva visita contribueix a la generació d'ocupació i a la conservació d'aquesta joia que uneix història, cultura i naturalesa". Construït l'any 1881, al Parc Samà és un espai a l'aire lliure de 14 hectàrees de superfície on habiten més de 1.500 espècies vegetals. Es tracta d'un dels millors exemples de la jardineria del Romanticisme a Espanya; el parc pertany a la Xarxa Europea de jardins històrics i està protegit com a Bé d'Interès Cultural (BIC).

Diferents imatges de la reobertura del Parc Samà

 

Comenta aquest article