Esports

Bàsquet

El TGN Bàsquet cancel·la definitivament l'edició d'enguany del Torneig de Cambrils

Per Redacció

Imatge de la final de l'any passat en la categoria aleví infantil entre el TGN Bàsquet i el Ploms Salle Reus, l'abril de 2019
Imatge de la final de l'any passat en la categoria aleví infantil entre el TGN Bàsquet i el Ploms Salle Reus, l'abril de 2019 | Berta Ruiz

Enguany, no es disputarà el torneig de bàsquet TGN Cambrils. Tot i que, inicialment, l'organització havia anunciat un ajornament de la competició i un canvi de dates per disputar-la entre l'1 i el 5 de juliol, el club tarragoní ha decidit cancel·lar definitivament el torneig a causa de la situació actual. Malgrat que la demarcació de Tarragona entrarà en la fase 2 la setmana vinent i la resta de l'estat ho anirà fent progressivament, els dirigents del TGN Bàsquet consideren que no és prudent organitzar un campionat que reuneix 1.000 jugadors d’arreu de la demarcació, de Catalunya, de l’Estat espanyol i de part d’Europa. Recordem que, cada any, el torneig es disputa per les dates de la Setmana Santa. Aquest any s'havia d'haver celebrat entre el 3 i el 8 d'abril.

Un dels punts forts del torneig de Cambrils és l'experiència que viuen els esportistes, la convivència amb altres jugadors i jugadores de la seva mateixa edat i l'allotjament conjunt a un mateix hotel. Ara, per la pandèmia del coronavirus, el TGN Bàsquet ha decidit, en un exercici de responsabilitat, no fer el Torneig i preservar d’aquesta manera la salut de tots els participants. "No volem córrer riscos de cap mena i, tot i que inicialment vam ajornar el Torneig, veiem que l’evolució de l’epidèmia va a un ritme molt més lent del què es podia pensar inicialment. Estem tristos per haver d’ajornar el campionat, un dels signes d’identitat del club i principal emblema, però creiem que fem el millor per a tothom. Vull agrair públicament la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils, del Grup Arbó i, sobretot, l’interès dels clubs participants que han estat esperant fins a última hora la nostra decisió. Tothom volia venir però enguany no ha pogut ser, tornarem l’any vinent amb energies renovades", ha manifestat Iñaki Liarte, màxim responsable del Torneig de Cambrils i vicepresident del TGN Bàsquet.

16 edicions seguides de torneig a Cambrils

Es trenca, d’aquesta manera, una sèrie de 16 edicions seguides en què el Torneig de Cambrils —mereixedor de reconeixements i també premis per la seva bona organització– ha anat creixent de forma exponencial, no només en participació sinó també en la qualitat dels equips que competeixen en un campionat de cinc dies de durada. L'any 2018 es va assolir el nombre màxim de participants amb 80 equips inscrits, mentre que en l'edició de l'any passat hi van competir 79. Enguany, a principis del mes de febrer, la llista ja ascendia a 66 equips, però finalment, no podrà ser. El club ja treballa en l’edició de l’any vinent sense descartar que, si la situació actual ho permet, es pugui fer alguna mena de campionat de pretemporada a Cambrils.

Comenta aquest article