Informació general

Rieres

Lluís Abella, regidor de Serveis: «L'ACA ja ha assignat la redacció del projecte per adequar la riera de Riudoms»

Cada vegada que plou amb una certa intensitat, com ho ha fet recentment, el camí de Vilafortuny queda inundat i col·lapsat per una gran acumulació de sediments. Per solucionar-ho cal fer una important operació de drenatge de la riera

Per Berta Ruiz

Camí de Vilafortuny inundat al pas per la riera de Riudoms, el dijous de la setmana passada
Camí de Vilafortuny inundat al pas per la riera de Riudoms, el dijous de la setmana passada | Lluís Rovira i Barenys

Les fortes pluges produïdes tant aquest mes de maig com el passat mes d'abril han tornat a provocar problemes al camí de Vilafortuny, en el tram del gual de la riera de Riudoms. Al darrer episodi del 10 de maig, l'aigua que va baixar per la riera de Riudoms va tornar a provocar una acumulació de sorra i la Policia Local va haver de precintar el pas. Anteriorment, el 22 d'abril, el camí també va quedar tallat pel mateix motiu. Aquest gual de la riera s'ha convertit en un punt habitual de col·lapse cada cop que es produeix un aiguat de certa intensitat. Cal dir que aquest camí és força utilitzat, sobretot per molta gent que viu al barri del Molí de la Torre, ja que permet un accés ràpid a l'antiga N-340. De fet, en d'altres ocasions, veïns de la zona ja van reclamar un arranjament definitiu per aquest punt. Per solucionar aquests problemes cal fer una operació de drenatge de la riera.

El passat mes de gener, després del temporal "Glòria", el camí de Vilafortuny també va ser un dels més afectats. Aleshores, el regidor de Serveis de l'Ajuntament de Cambrils –Lluís Abella– ja va explicar a revistacambrils.cat que l'ACA –ens competent en rieres i barrancs– és l'encarregada de fer un projecte que inclogui l'extracció de graves i de sediments de la llera de la riera de Riudoms per tal d'evitar els nombrosos problemes que es produeixen en aquest punt quan hi ha fortes pluges i inundacions. Aquesta mateixa setmana, després dels darreres episodis d'inundacions, Abella ha comentat que "l'ACA ja ha assignat la redacció del projecte, per tant, ja s'està en fase de redacció. S'ha de fer un topogràfic amb la sorra que sobri i adequar la riera; deixar la llera ben condicionada perquè pugui baixar bé la riera. Hi ha molts sediments, s'ha de calcular bé per treure'ls i fer la neteja. Ja estem en marxa".

Els sediments de la desembocadura de la riera d'Alforja serviran per reomplir de grava els punts on s'està remodelant la riera

Per altra banda, un altre punt en el què també s'hi han acumulat força sediments és a la desembocadura de la riera d'Alforja. Sobre aquest espai, el regidor de Serveis ha comentat que, "els treballs els durà a terme la mateixa empresa que està fent l'obra de remodelació de la riera –després de les destrosses del temporal Glòria–. Hi ha zones que necessiten grava per anar omplint i l'agafaran del final de la desembocadura. Aquests treballs estan dins d'aquesta mateixa obra; aprofitaran aquests sediments per omplir forats allà on sigui necessari". 

Posar-se al dia en el manteniment de la jardineria

Quant al manteniment de la jardineria al municipi, el regidor de Serveis ha explicat que, "vam estar aturats durant 15 dies, més el temps que feia que no es passava en alguns punts. A nivell meteorològic i amb tantes pluges és una època propensa a que tot creixi més, hi ha molta aigua. Estan treballant a marxes forçades per posar-se al dia. Vaig dir que comencessin per les zones verdes dels passejos de Ponent i de Llevant, perquè estaven més plenes d'herbes; això ja s'ha fet i poc a poc aniran recuperant terreny, perquè ara a la primavera tot creix molt ràpid". Finalment, Abella també ha explicat que des del departament de Serveis s'ha adequat un projecte per reparar camins rurals de forma urgent. Ja s'hi està treballant en aquestes tasques. 

Comenta aquest article