Informació general

Comerç

El mercadet ambulant compleix 25 anys a l'actual ubicació del passeig d'Albert

Ahir van ser tretze les parades obertes d'alimentació, dues més que les que hi havia la setmana anterior que es quan es va reobrir després de l'aturada pel coronavirus

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge de les parades del mercadet ambulant, ahir
Imatge de les parades del mercadet ambulant, ahir | Lluís Rovira i Barenys

El mercadet ambulant va obrir, ahir, amb un totals de 13 parades d'alimentació, dues més que la setmana passada en què es va reobrir aquest espai comercial. Una de les novetats d'ahir va ser que les 13 parades es van distribuir en una sola filera, que anava de punta a punta del passeig d'Albert, fins prop de l'escola municipal de Música. De moment, la reobertura de les parades de roba i calçat no està prevista de manera immediata. El mercadet ambulant dels dimecres té un total de 110 parades, en condicions normals. Ahir, l'ambient va ser un pèl més animat que la setmana anterior.

25 anys de la ubicació del mercadet ambulant a l'actual ubicació

Fa pocs dies es van complir els 25 anys des de la instal·lació del mercadet ambulant a l'actual ubicació. El 17 de maig de 1995 els marxants es van instal·lar en aquest espai de la Vila després de mantenir-se en vaga des del mes de gener anterior. Abans d'instal·lar-se en aquest indret el mercadet ambulant estava situat a l'actual plaça de l'Ajuntament, a la zona direccional, i en motiu de la construcció de l'edifici del nou ajuntament se'ls va buscar aquesta nova ubicació. Els marxants no volien anar a aquesta part de la vila ja que consideraven que s'apartaven del centre de la població i proposaven instal·lar-se al vial del passeig la Salle, sota la via del tren. Els marxants van protagonitzar accions de protesta davant l'Ajuntament i fins i tot es van manifestar amb pancartes i fent sonar xiulets el dia de la inauguració del nou edifici consistorial, que va tenir lloc l'1 d'abril de 1995. Finalment el tema es va reconduir i a meitats del mes de maig es va estrenar el mercadet ambulant al passeig Albert i fins davant del Pinaret tot i que cal dir que una setmana abans, uns quants paradistes ja s'hi havien instal·lat pel seu compte i havien estat titllats d'esquirols pels seus companys.

Comenta aquest article