Cultura

Sant Jordi

Els alumnes de l'institut Cambrils comparteixen el seu particular «Sant Jordi confinat» amb activitats literàries i creatives

Per Redacció

Imatge d'una videoconferència entre professors i alumnes de l'institut Cambrils
Imatge d'una videoconferència entre professors i alumnes de l'institut Cambrils | Cedida

L'institut Cambrils va organitzar un Sant Jordi ben diferent amb el seu alumnat –enguany confinat–. Malgrat les circumstàncies, el seu professorat va voler acompanyar i motivar els alumnes del centre en aquesta diada tan especial. Per aquest motiu van preparar  una sèrie d'activitats. Es van dur a terme videoconferències on es van recitar poemes i es van comentar llibres. Alguns alumnes van fer una rosa amb materials senzills que tenien a casa; per altra banda, alguns grups van decorar les seves terrasses i balcons amb cartells sobre la temàtica de Sant Jordi i, el mateix dia 23, els alumnes de 3r d'ESO, juntament amb les seves professores, van participar a la xerrada virtual a càrrec de l'autora Care Santos que va parlar sobre la lectura Mentida. Per altra banda, el centre va voler seguir amb la convocatòria –que van iniciar abans del confinament– del Concurs literari (tant en prosa com en poesia) i de punts de llibre i poemes visuals.

Premis literaris i reconeixements a les tasques realitzades pels alumnes

Així doncs, el passat 11 de maig, alumnes i professors de l’institut Cambrils van organitzar una videoconferència sota el lema "Sant Jordi confinat" on es van lliurar premis literaris i reconeixements a les tasques realitzades tant de redacció com de muntatges audiovisuals i de punts de llibre i poemes visuals. Van assistir-hi tots els alumnes del centre que eren finalistes en alguna categoria així com els professors del claustre que van poder assistir-hi i els departaments que hi van participar, que van ser: Visual i plàstica, Llengua i literatura castellana i Llengua i literatura catalanes. Tal com ha valorat la Cap del Departament de Llengua i Literatura Catalanes –Neli Queral–, "els nostres alumnes han fet un gran esforç per seguir amb normalitat les seves tasques creatives i són mereixedors d’aquest reconeixement. Per una estona vam poder evadir-nos i recrear virtualment l’emblemàtica festa de Sant Jordi que sempre hem celebrat a la sala d’actes. Va ser molt emotiu ja que molts alumnes van escriure sobre el confinament i van llegir les seves obres, d’altres ens van ensenyar la seva part més artística amb muntatges audiovisuals, creació de punts de llibres, poemes visuals, vídeos musicals i de dansa, entre d’altres coses. Els diplomes que vam atorgar de manera virtual, els donarem físicament quan tornem al centre. Estem molt orgullosos dels nostres alumnes i de com estan gestionant aquesta etapa difícil i ens estan donant una lliçó a tots de maduresa i de creativitat".

Tota aquesta feina i tots aquests treballs han quedat recollits en un vídeo muntatge acompanyat de la cançó "Un Sant Jordi diferent", que han compost un grup d’autors i intèrprets catalans. El vídeo elaborat per l'institut Cambrils es pot veure en aquest enllaç.

Diferents imatges extretes del vídeo muntatge musical

 

Comenta aquest article