Cultura

Cultura i Festes

Cinta Ballesté, regidora de Cultura i Festes: «La revetlla de Sant Joan, la de Sant Pere, el seguici; tot és al carrer i enguany no es podrà fer»

Per Berta Ruiz

Ballada dels elements festius a la plaça de l'església de Sant Pere, la diada de la Festa Major de l'any passat
Ballada dels elements festius a la plaça de l'església de Sant Pere, la diada de la Festa Major de l'any passat | Berta Ruiz

L’Ajuntament de Cambrils i les entitats festives estan treballant en una Festa Major de Sant Pere alternativa amb diversos actes que es puguin celebrar dins dels marges del que serà la "nova normalitat", que de moment permetrà participar en els esdeveniments des de casa o puntualment al carrer però evitant les aglomeracions de gent.

Segons ha explicat la regidora de Cultura i Festes a revistacambrils, "a mi em sap molt greu pels infants, perquè enguany no podran viure la festa. La revetlla de Sant Joan, la revetlla de la Festa Major tot és al carrer, el seguici que tampoc es pot fer; la Flama del Canigó tampoc creiem que sigui possible fer... Tot és al carrer. Estem treballant per veure què es pot fer i què no, perquè la normativa va canviant cada moment. Estem esperant perquè d'aquí allà encara falta una mica i potser s'obre el ventall. Em sap molt greu no poder fer més, però hi haurà poca cosa presencial o al carrer; en general, serà més a nivell virtual tot i que encara no tenim definit res". La regidora ha afirmat que l’essència de Sant Pere és que la gent surti al carrer, gaudeixi de la vida social, de les revetlles i concerts i dels actes populars però aquest any la Festa Major s’haurà de reinventar i viure d’una altra manera. 

La crisi sanitària ja ha obligat a l’Ajuntament a repensar, post-posar o anul·lar molts actes programats des de l’inici de la pandèmia. En el cas de la Festa Major, la regidora de Cultura i Festes, Cinta Ballesté, ha comentat que estan treballant per realitzar una sèrie d’actes festius i culturals que majoritàriament es podran gaudir de forma virtual a través de les xarxes de l’Ajuntament i de Ràdio Cambrils.

 

 

 

 

Comenta aquest article