Informació general

Coronavirus

El Departament de Salut proposa que Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i Alt-Pirineu passin a la fase 2 el proper dilluns 25 de maig

Per Redacció

Ambient al carrer del Consolat de Mar, aquest passat diumenge al migdia
Ambient al carrer del Consolat de Mar, aquest passat diumenge al migdia | Lluís Rovira i Barenys

El Departament de Salut proposa que, a partir del proper dilluns 25 de maig, diversos territoris del país avancin de fase. En concret, que la ciutat de Barcelona i les regions metropolitanes nord i sud passin a la fase 1; mentre les regions sanitàries del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Alt-Pirineu, avancin cap a la 2. Ahir a la tarda, el Departament de Salut va enviar al govern espanyol aquesta nova proposta de desconfinament, que va estar explicada en una reunió entre la consellera de Salut, Alba Vergés, i els alcaldes i alcaldesses de l'àrea metropolitana; i posteriorment en l'àmbit del Procicat.

Pel que fa a les regions que avancen a la segona fase, això significaria la represa parcial de les activitats restringides en la fase I, amb limitacions d’aforament, com ara els restaurants amb servei de taula i les grans superfícies comercials (al 40%), sense la possibilitat de romandre en zones comunes o recreatives. En l'àmbit cultural, significaria l'entrada en funcionament dels cinemes, els teatres, els auditoris i espais similars, limitats a un terç de l’aforament. Pel que fa altres locals i establiments diferents a aquests on es facin actes i espectacles culturals, a banda de no superar el terç de l’aforament, no es podran reunir més de 50 persones si té lloc en un espai tancat; si és una activitat a l’aire lliure, el públic haurà d’estar assegut i respectant la distància necessària, sense superar tampoc el terç de l’aforament ni reunint més de 400 persones.

Comenta aquest article