Informació general

Platges

Lluís Abella, regidor de Serveis i Medi Ambient: «De moment el bany habitual no està permès ni tampoc anar a prendre el sol a la platja»

Ja s'han enllestit les tasques d'abalisament de les platges i ja es poden iniciar els treballs de muntatge dels 'xiringuitos', que podran obrir amb les mateixes condicions que les terrasses

Per Berta Ruiz

Balises delimitant la platja del Regueral, ahir al vespre
Balises delimitant la platja del Regueral, ahir al vespre | Lluís Rovira i Barenys

De cara a posar a punt les platges cambrilenques –per quan es puguin reobrir per al bany habitual–, el regidor de Serveis i Medi Ambient –Lluís Abella– va explicar, ahir en la roda de premsa virtual, que ja s'han enllestit les tasques d'abalisament de les platges per a l'estiu i va anunciar que –ahir mateix– es va conèixer que ja es poden iniciar els treballs de muntatge de les guinguetes de platja, seguint la mateixa normativa que les terrasses dels bars. Segons va explicar, "les guinguetes també podran obrir igual que una terrassa, mantenint les distàncies i les proteccions. Ara, de moment, a les platges s'hi pot anar a fer esport, a passejar o a mullar-se els peus, però el bany habitual no està permès ni tampoc anar a prendre el sol". Quant al nombre de guinguetes que podran iniciar la seva instal·lació, Abella va comentar que se segueix amb el mateix nombre que el dels últims anys. "Ells hauran de veure la viabilitat d'obrir amb menys taules" va afegir.

Possibilitat d'allargar la temporada

Sobre una possible ampliació de l'espai de terrassa per a les guinguetes de platja, Abella va comentar que se sol·licitarà al Servei de Costes, perquè no és una competència municipal. El regidor va afegir que "des dels 'xiringuitos' també ens han demanat la possibilitat d'allargar la temporada. A Cambrils, habitualment s'acaba a mitjan d'octubre, però aquí hi ha bon clima i ens van demanar que potser es podria allargar durant tot el mes de novembre. Això també s'ha sol·licitat i, en principi, no hi hauria problemes; en aquesta qüestió poden ser més flexibles".

Comenta aquest article