Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

La Festa de la Germandat se celebrarà a Vandellòs del 15 al 17 de maig de manera virtual

Per Redacció

Cartell de la Festa de la Germandat de Vandellòs
Cartell de la Festa de la Germandat de Vandellòs | Cedida

Per mantenir viva la Festa de la Germandat de Vandellòs i animar la ciutadania en aquests temps difícils, més d’una desena d’entitats del poble han organitzat per als dies 15, 16 i 17 de maig un programa d’actes adaptat a les mesures de protecció establertes per l’alerta sanitària vigent, amb la col·laboració de l’Ajuntament. El programa començarà el divendres 15 de maig a les 15.30 h, amb la salutació virtual del regidor de Festes, Diego García; i de la presidenta del Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV), Rosa Saladié, en representació de totes les entitats participants, que emetrà la Televisió de Vandellòs. A continuació, després de la tirada de traques de la Colla de Diables de Vandellòs que donarà inici a la festa, a la Plaça Drs. Gil-Vernet i al carrer Onze de Setembre, i fins al diumenge 17 de maig, abans de la tirada de traques de final de festa, s’hi oferiran més de vint activitats variades, pensades perquè tots els veïns i veïnes puguin gaudir de la festa a casa seva.

 “Aquesta és una festa tan arrelada, tan pròpia de Vandellòs, que la Covid-19 no ha aconseguit acabar amb la seva essència. És cert que no podrem celebrar-la de la manera que ens hagués agradat a tots i a totes, al carrer. Però, al menys, podrem mantenir vives algunes de les tradicions, com són la tirada de coets, les sardanes, les cucanyes... i gaudir de diverses activitats”, ha argumentat el regidor de Festes, Diego García. 

Els veïns ho podran viure des dels balcons i a les xarxes socials

Algunes de les propostes podran viure-les els veïns i veïnes als seus balcons i terrasses, gràcies a la megafonia que l’Ajuntament té repartida pel poble. Aquests altaveus faran possible que, com cada any, hi hagi sardanes, música infantil, ball de nit i disco mòbil. Des dels seus balcons i des del camp de futbol també, la Colla de Diables de Vandellòs farà la seva tirada de carretilles. 

La Televisió de Vandellòs (TVV) actuarà, igualment, com a impulsora de la festa. Durant aquests dies, emetrà algunes de les activitats organitzades per les entitats (la cuina de la joventut del poble, cucanyes, la ballada de Capgrossos, l’audició dels alumnes de l’Escola de Música), així com un reportatge sobre la festa  d’anys anteriors i un parell d’espectacles que va acollir Vandellòs fa uns anys (el concert de Pep Gimeno, el “Botifarra” amb les bandes de música de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i de l’Ametlla de Mar; i l’espectacle còmic del Quico el Célio). La TVV també emetrà un sorteig de les tradicionals coques de crema la Germandat, que també es podrà veure a través del Facebook del CCERV.

Les xarxes socials, precisament, també tindran un paper protagonista en la Festa de la Germandat d’enguany. A través de l’Instagram @associaciojovesvandellos es podrà seguir l’audició de les artistes locals Patricia Benaiges i Júlia Bobb; i a través del YouTube de la parròquia, la Missa.

En el marc de la festa, a més, diverses entitats locals han organitzat una sèrie de concursos a les seves xarxes socials: l’ADF, el concurs de preguntes “Coneixements del terme”; el Centre d’Estudis de la Vall, el “1r concurs històric i cultural: Què en saps del teu poble?; el Club de Futbol Sala Vandellòs, la Penya Blanc i Blava de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i la Penya Vandebarça, el “Torneig online Festa Germandat FIFA 20”; la Cooperativa de Vandellòs, el concurs de fotografia “Natura post confinament”; els Diables de Vandellòs, un concurs de dibuix dels 15 anys de Lo Boc; i la delegació de Vandellòs de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona, un  concurs de dibuix solidari per a nens i nenes de 3 a 12 anys amb la temàtica del coronavirus.

En la pàgina web de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (www.vandellos-hospitalet.cat) es pot consultar el programa d’actes.

Comenta aquest article