Informació general

Alimentació

La Fundació Espigoladors farà una nova recollida de bròquil a Cambrils

Per Redacció

Cartell de la nova espigolada prevista per demà
Cartell de la nova espigolada prevista per demà | Cedida

La Fundació Espigoladors –entitat que lluita per l'aprofitament alimentari– organitzarà, demà 13 de maig a Cambrils, una nova espigolada de bròquil. Serà de les 9.30 a les 12.30 hores. Voluntaris i voluntàries que vulguin participar a la recollida poden accedir a la borsa de voluntariat o bé aconseguir més informació al correu electrònic voluntariat@espigoladors.com. 

Com ja va explicar revistacambrils.cat la setmana passada, aquesta fundació lluita contra el malbaratament alimentari, dóna accés a una alimentació saludable a col·lectius vulnerables i genera oportunitats laborals per persones en situació d'exclusió social. Consisteix en anar als camps per recollir aquells excedents que els productors no han pogut collir. Això passa per qüestions de política de mercat –per baixada de preus– moltes vegades per qüestions estètiques de la fruita i verdura que, per la forma, el color o per la mida, no és acceptada al mercat i molts pagesos es veuen obligats a perdre-la.

El 90-95% del que es recull –que sempre és fruita i verdura– es porta a entitats socials que fan de punt de distribució d'aliments i la restant, el 5-10%, el duen al seu obrador al Prat de Llobregat, on elaboren conserves. Forma part de la de la campanya #ConservesQueCuiden, que han engegat arran de la Covid-19

 

Comenta aquest article