Informació general

Coronavirus

Primeres terrasses obertes en el primer dia de la fase 1

L'inici de la Fase 1 a Cambrils mostra ja els primers bars que han obert portes i amb les terrasses després de dos mesos de tancament d'aquests establiments

Per Lluís Rovira i Barenys

Terrassa oberta en un dels bars del passeig d'Albert, aquest matí
Terrassa oberta en un dels bars del passeig d'Albert, aquest matí | Lluís Rovira i Barenys

Aquest matí ja es veuen les primeres terrasses d'establiments d'hostaleria obertes després de dos mesos. L'inici de la Fase 1 a Cambrils mostra ja els primers bars que han obert portes i amb les terrasses amb gent. Unes terrasses que poden acollir el 50% de la seva capacitat. Cal dir, però, que encara n'hi han molts que continuen tancats i alguns, en el decurs d'aquests dies i de cara al proper cap de setmana, ho aniran fent de manera progressiva mentre que d'altres esperaran a la fase 2, en la que ja es permetrà l'obertura de l'interior dels establiments als clients.

Els bars i restaurants que ja han obert no poden utilitzar productes d'autoservei com són les setrilleres i es desaconsella l'ús de cartes que s'hauran de substituir per cartells o pissarres. Els locals poden tenir els lavabos oberts però hi pot accedir una persona cada vegada i, com a mínim, s'han de desinfectar sis vegades al dia.

Comerços oberts

A partir d'avui ja poden reobrir els establiments de comerç al detall que tinguin una superfície útil d'exposició i venda de fins a 400 metres quadrats, excepte els que formen part d'un centre comercial i no tinguin una entrada directa des de l'exterior. Els establiments que obrin a partir d'avui han de reduir al 30% la seva capacitat, incloent-hi els treballadors, i garantir la distància mínima de dos metres entre clients. Als locals que no es pugui garantir aquesta distància mínima només es permet l’accés a un client. A més, els establiments comercials han d’establir un horari d’atenció prioritària per a majors de 65 anys. Els establiments hauran de tenir en un lloc visible la cabuda màxima i vetllar perquè es compleixi la distància de seguretat.

Comenta aquest article