Informació general

Coronavirus

La demarcació de Tarragona passa demà a la fase 1 amb 2.243 positius acumulats i 426 víctimes mortals per coronavirus

El Tarragonès acumula la xifra més alta de mortalitat amb 172 seguida del Baix Penedès amb 95 víctimes. Per darrere hi ha la comarca del Baix Camp amb 71 víctimes mortals

Per Redacció

Imatge d'arxiu de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona
Imatge d'arxiu de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona | ACN (Roger Segura)

Tota la demarcació de Tarragona, Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, passarà demà dilluns 11 de maig, a la fase 1 del desconfinament. Ho farà juntament amb l'Alt Pirineu i l'Aran, sent aquestes zones les úniques que ho faran a Catalunya. Són les regions sanitàries que van ser proposades pel Govern de la Generalitat i que van rebre el vistiplau del Ministeri de Salut, el passat divendres a la tarda. La demarcació tarragonina passa de fase amb un total de 2.243 positius acumulats –durant tota la pandèmia–. Dins de la comarca del Baix Camp, es comptabilitzen 369 positius acumulats, mentre que el nombre de casos acumulats a Cambrils són de 54. Aquests casos són els que han donat positiu en alguna prova diagnòstica PCR o test ràpid. Són dades a data de 9 de maig –a les 17 hores– d'acord amb els mapes interactius de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. 

Pel que fa a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona es comptabilitzen 1.861 positius. Dins d'aquesta zona geogràfica es divideixen diferents sectors sanitaris: el sector sanitari Baix Camp-Priorat té 371 positius; el sector sanitari Tarragonès-Baix Penedès té 1.337 i el sector sanitari Alt Camp-Conca de Barberà acumula 153 positius. Per un altre costat, la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre té 221 positius.  

426 víctimes mortals a la demarcació de Tarragona

La pandèmia del coronavirus deixa, de moment, 426 víctimes mortals a la demarcació de Tarragona. Quant a les xifres de mortalitat a les diferents comarques tarragonines, el Tarragonès acumula la xifra més alta amb 172 seguida del Baix Penedès amb 95 víctimes mortals. Per darrere hi ha la comarca del Baix Camp amb 71 víctimes mortals, l'Alt Camp amb 31 morts, la Conca de Barberà amb 14 víctimes i el Priorat amb 1. La mortalitat a les Terres de l'Ebre és força inferior i es reparteix entre: 24 víctimes al Baix Ebre, 15 al Montsià, 2 a la Terra Alta i 1 víctima mortal a la Ribera d'Ebre. 

Comenta aquest article