Cultura

Xarxes socials

El Museu d'Història activa perfils propis a Instagram, Twitter i Facebook

La presència a les xarxes socials serà clau per a la celebració del Dia Internacional del Museus el 18 de maig

Per Redacció

El Museu d'Història ha activitat la seva presència a les xarxes socials
El Museu d'Història ha activitat la seva presència a les xarxes socials | Cedida

Des d’aquesta setmana, el Museu d'Història de Cambrils ja disposa de perfils propis a les xarxes socials. S'han activat al mateix moment els canals d'Instagram, Twitter i Facebook, que s'aniran omplint de les activitats que organitza el Museu d'Història. En aquests moments totes les accions són on-line, a conseqüència del tancament de portes provocat pel Covid-19. Les dates escollides, però, no tenen a veure amb aquesta situació sinó que, abans de l'emergència sanitària, ja s'estava treballant en la creació dels perfils amb el suport i la monitorització de la Xarxa Territorial de Museus de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, impulsada per l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.

Després de rebre formació, crear continguts i disposar d'assessorament, l'equip del Museu d'Història en coordinació amb l'Ajuntament de Cambrils, creu que ha arribat el moment d'obrir noves finestres que permetin acostar millor la ciutadania al patrimoni local i facilitar la seva participació.

El moment escollit és just una setmana abans de les celebració del Dia Internacional del Museus el 18 de maig (DIM'20), que enguany agafa com a tema “Museus per la igualtat: diversitat i inclusió”. Atesa però la situació de pandèmia mundial, el DIM'20 proposat per l'ICOM-UNESCO, aposta per primera vegada per ser digital.

La presència a les xarxes era, doncs, fonamental per l'equipament museístic cambrilenc adscrit a l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils. Properament es donarà a conèixer tota l'activitat específica que es prepara des de Cambrils per aquest DIM'20 i que s'anirà anunciant al web del Museu d’Història de Cambrils (https://www.cambrils.cat/museu), constantment actualitzat amb noves iniciatives.

Instagram: https://www.instagram.com/museudecambrils

Twitter: https://twitter.com/museucambrils

Facebook: https://www.facebook.com/museuhistoriacambrils

Comenta aquest article