Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Festes

Suspeses les festes i jornades previstes a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant per als mesos de maig i juny

L’Ajuntament també ha cancel·lat ja alguns esdeveniments que s’havien de celebrar a l’estiu a causa de la pandèmia del coronavirus

Per Redacció

Imatge de la festa de la Tonyinada de l'any passat
Imatge de la festa de la Tonyinada de l'any passat | Cedida

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha decidit suspendre les festes i jornades que s’havien de celebrar fins al juny al municipi; i alguns esdeveniments previstos a l’estiu, per precaució davant la situació d’alarma sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus.  El consistori considera que en aquests moments el més important és garantir la seguretat de la ciutadania i que les previsibles mesures de seguretat i de limitació d’aforament dificultarien l’organització i desenvolupament dels actes. A més, argumenta que la suspensió d’aquests esdeveniments permetrà destinar el pressupost d’aquests a altres partides vinculades a l’atenció a les persones i a la promoció econòmica per fer front a les conseqüències de la crisi ocasionada per la Covid-19.

En concret, els actes dels mesos de maig i juny que han quedat cancel·lats són:

  • La 8a edició de les Jornades de comunicació, organitzades per Ràdio l’Hospitalet de l’Infant i el Campus Extens de la URV de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, per a tots els dilluns del mes de maig (els ponents de reconegut prestigi que haurien impartit les conferències són Francesc Mauri, Núria Ribó, Eudald Carbonell i Cristina Almeida),
  • La Festa Major de Remullà, que s’havia de celebrar el 9 de maig.
  • La Festa de la Germandat de Vandellòs (no s’organitzarà en la modalitat de carrer, tot i que s’organitzaran actes virtuals del 15 al 17 de maig, com us expliquem més endavant).
  • La Festa Major de Gavadà, prevista per al 23 de maig
  • Les XXI Jornades de la Tonyina, organitzades per la Regidoria de Turisme. La 15a Tonyinada, amb què s’haurien inaugurat hauria tingut lloc el 31 de maig; i les jornades pròpiament dites del 31 de maig al 14 de juny.
  • La Feria Rociera de l’Hospitalet de l’Infant, que organitza l’Asociación Rociera de l’Hospitalet de l’Infant amb la col·laboració de l’Ajuntament i que enguany estava prevista del 12 al 14 de juny.
  • La Revetlla de Sant Joan
  • La Festa de Sant Pere, prevista del 26 al 29 de juny (no se celebrarà de la manera habitual, tot i que hi haurà actes virtuals).

L’Ajuntament també ha suspès ja dos esdeveniments musicals que estaven programats per a l’estiu:

  • La quarta edició del Festival Internacional de Guitarra, organitzat per la Regidoria de Cultura, que s’havia de celebrar del 22 al 26 de juliol
  • Un concert dels 40 Principales, que hauria tingut lloc a principis d’agost.

Pel que fa a la resta de les grans celebracions del municipi (festes major de Masriudoms, l’Almadrava i l’Hospitalet de l’Infant; Mercat Medieval, Festa Major de Vandellòs, etc.), el consistori encara no ha pres cap decisió, a l’espera de veure com evoluciona la situació.

La Festa de la Germandat i la Festa de Sant Pere, en format virtual

Per mantenir viva la Festa de la Germandat i animar la ciutadania en aquests temps difícils, les entitats del poble de Vandellòs estan preparant per als dies 15, 16 i 17 de maig un programa d’actes adaptat a les mesures de protecció establertes per l’alerta sanitària vigent, amb la col·laboració de l’Ajuntament i de la Televisió de Vandellòs (TVV). El programa inclou des d’audicions de sardanes difoses a través de la megafonia del poble, fins a concursos i jocs online a través de les xarxes socials de les entitats, l’emissió d’una programació especial de la festa a la TVV, i fins o tot una tirada de carretilles a càrrec de membres de la Colla de Diables de Vandellòs des dels balcons de les cases, com us detallarem en els propers dies.

La voluntat de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i de la Comissió de Festes de l’Hospitalet és organitzar, igualment, actes per la Festa de Sant Pere, en la modalitat telemàtica.

Comenta aquest article