Informació general

Coronavirus

La regió sanitària del Camp de Tarragona podria entrar en la fase 1 de desconfinament aquest proper dilluns 11 de maig

Juntament amb les àrees sanitàries de les Terres de l'Ebre i de l'Alt Pirineu i Aran són les tres àrees catalanes amb el risc epidemiològic més baix

Per Redacció

Façana de l'hospital Joan XXIII de Tarragona
Façana de l'hospital Joan XXIII de Tarragona | Cedida

El Govern de la Generalitat ha proposat que dilluns 11 de maig només tres de les nou regions sanitàries passin a la fase 1 del pla de desescalada. Es tracta del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran. Així ho ha anunciat aquest dimecres la consellera de Salut, Alba Vergés. D'aquesta manera, l'executiu planteja que les regions de Barcelona ciutat, àrea metropolitana sud, àrea metropolitana nord, Catalunya Central, Girona i Lleida es mantinguin a la fase 0 actual. Vergés ha dit que aquestes regions han d'anar a un "ritme més lent" que les altres tres i que cal que passin "uns dies" per veure l'evolució del virus. Aquesta proposta es presentarà ara al Ministeri de Sanitat, que haurà de prendre la decisió definitiva.

La regió sanitària del Camp de Tarragona inclou les comarques l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès; a la regió sanitària de les Terres de l'Ebrehi ha les comarques del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta ; i la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aranagrupa l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Vall d’Aran. La consellera de Salut confia que aquest plantejament sigui acceptat pel govern espanyol. Vergés també ha explicat que cap de les nou regions sanitàries està en risc epidemiològic elevat i ha relatat que el Procicat ha dividit les nou regions en risc baix –Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i Alt Pirineu i Aran–, risc moderat –Lleida, Girona, Catalunya Central, Metropolitana Nord i Metropolitana Sud– i risc alt –Barcelona Ciutat–, en funció de la incidència de nous casos els últims catorze dies i la taxa de transmissió.

Comenta aquest article