Informació general

Comerç

Tere Recasens, presidenta de l'Associació de comerciants Vilacentre: «Gairebé tothom està preparant-se per obrir el dilluns 11 de maig»

En aquests primers dies de represa de l'activitat comercial (comerç minorista) dins de les restriccions que marca la fase 0 del desconfinament, bona part dels comerciants cambrilencs es mostren "expectants"

Per Berta Ruiz

Imatge de la plaça de la Vila
Imatge de la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

En aquests primers dies de represa de l'activitat comercial (comerç minorista) dins de les restriccions que marca la fase 0 del desconfinament, bona part dels comerciants cambrilencs es mostren "expectants" i pràcticament tots ells esperaran a que passin uns dies més per obrir les persianes dels seus establiments. És el cas dels comerciants que formen part de l'Associació Vilacentre, a l'entorn de la plaça de la Vila i del Barri Antic. La presidenta de l'associació –Tere Recasens– ha valorat a revistacambrils.cat que, "aquí, a la nostra zona ha obert poca gent perquè les obertures són amb cita prèvia. De fet, gairebé tothom està preparant-se per obrir el dilluns 11 de maig".

Molts comerços s'esperaran al dilluns 11 de maig

Per al dilluns 11 de maig s'inicia la fase 1 del desconfinament i tal i com ja ha anunciat el Govern de la Generalitat, el Camp de Tarragona serà una de les regions sanitàries que podrà passar a aquesta fase perquè compleix els requisits sanitaris per fer-ho. Segons ha dit Recasens, "en aquesta fase ja es podrà obrir de forma més 'generalitzada' i es podrà tenir coses al carrer. Els únics que encara no saben exactament què faran són els bars, perquè n'hi ha alguns que diuen que per tenir un 50% de terrassa; l'obertura és massa cara. Per altra banda, tampoc sabem com 'respirarà' la gent si vindrà, si no vindrà. Crec que hem d'esperar a dilluns perquè potser pesa més el fet de poder començar a treballar".

S'estudia la reobertura del mercadet ambulant

Per altra banda, Recasens ha manifestat que una bona opció seria reobrir el mercadet ambulant de cara al dimecres 13 de maig. De fet, aquesta és una opció que s'està estudiant des de l'Ajuntament de Cambrils. Les condicions d'instal·lació, evidentment, serien diferents a les habituals i caldria separar les parades entre elles. La presidenta de l'Associació Vilacentre ha comentat que, "es pot estirar al llarg de l'avinguda de Charles Darwin –que està molt ben preparada– i fer-lo arribar fins pràcticament la nova estació de tren. Pel que fa a la zona d'alimentació podria abastar tota l'avinguda del Mil·lenari. Tenim prou espai per fer-ho".

"Tothom té ganes d'obrir, però tampoc donen unes pautes molt clares i concretes. Tothom està una mica expectant"

En general, tal com ha dit Recasens, "tothom té ganes d'obrir, però tampoc donen unes pautes molt clares i concretes. Tothom està una mica expectant. El que està clar és que la setmana vinent obrim, no sabem exactament en quines condicions però obrim. Cal que hi hagi un límit d'aforament, amb preferència per a la gent gran, etcètera. Són normes que es poden portar bastant bé. Aquí hi ha botigues petites, però la gent ja està acostumada a esperar-se a fora, la gent ja ho està fent. Anirem sobre la marxa i sobre el que ens diguin. En principi, qui és planteja esperar-se és en temes d'hostaleria".

Comenta aquest article